Bosszúállók: Végjáték – Chris Hemsworth ragaszkodott a kövér Thorhoz

Pedig a dolog miatt korábban a forgatókönyvírókat vádolták testszégyenítéssel.

A várva várt Marvel mozi bemutatásakor az egyik meglepetés kétségkívül az alkohollal és túlsúllyal küzdő egykori izomkolosszus, Thor debütálása volt. De a dolog nem mindenkinek jött be: sokan testszégyenítéssel és azzal vádolták Christopher Markus és Stephen McFeely forgatókönyvírókat, hogy poénforrásnak használják az elhízást.

Most azonban egy interjúból kiderült, hogy a forgatókönyv eredeti változatában a cselekmény során Thor visszanyerte eredeti, izmos alakját, és éppen a figurát megformáló Chris Hemsworth volt az, aki ragaszkodott a túlsúlyoz. „Nagyon élveztem a karakternek ezt a verzióját” – nyilatkozta a színész. „Annyira más volt, ahogy korábban játszhattam. Aztán szinte önálló életre kelt” – tette hozzá.

Chris Hemsworth a filmben dagi (?) Thorként. Forrás: Fórum Hungary

 

A forgatókönyvírók pedig közben úgy védték meg a testsúly megjelenítését, hogy ragaszkodnak hozzá: ily módon pont az jön ki a dologból, hogy a boldogság nem függ össze a kövérséggel vagy az izmokkal. Thor ugyanis súlyos lelki problémákkal is küzd, és ezek megoldódnak a film végére – a túlsúly azonban marad.

„A film végére megoldjuk a problémáját, és ez ugye nem a súlya.

Tudom, hogy ez a dolog érzékenyen érintett pár embert, de én azt hiszem, a cselekmény végén ismét az ideális Thort látjuk, aki ugye továbbra is hord némi plusz kilót” – jelentette ki Markus.

Hemsworth egyébként mesélt a dolog konkrét fizikai velejáróiról is. „Egy jó három órát jelentett a sminkszobában. A protézis pedig, amit viselnem kellett, nagyjából negyven kilót nyomott, szóval elég fárasztó volt hordani. Voltak súlyok ezenkívül a kezeimen és a bokáimon is, hogy máshogy mozgassam a karomat és a lábaimat, amikor egy jelenetben mászkálnom kell” – ecsetelte a színész.

Chris Hemsworth csúcsformában a 2011-es Thorban. Forrás: UIP-Duna Film

 

„Az emberek meg folyton odajöttek hozzám, hogy megöleljenek, mint egy nagy medvét, vagy megfogdossák a pocakom, mintha terhes lennék. Meg megpróbáltak az ölembe ülni, mint a Mikulásnak. (…) Úgy éreztem magam, mint egy öreg bácsi, egy nagypapa, egy csomó gyerekkel maga körül. De aztán már kicsit sok lett a figyelemből” – tette hozzá.

A sztár az interjúban a kövér Thoron kívül arról is mesélt, miért utasította vissza a szerepet (Kirk kapitány édesapjáét, George Kirköt), amit a készülő, negyedik Star Trek nagyjátékfilmben ajánlottak fel neki. Korábban arról lehetett hallani, hogy döntésének pénzügyi okai voltak, de ezt most a színész cáfolta. Állítása szerint a forgatókönyvvel nem volt elégedett.

„Nem éreztem úgy, hogy meg van indokolva a karakter újjáélesztése. És nem akartam, hogy aztán emiatt elégedetlen legyek a végeredménnyel”

– mondta Hemsworth, aki azért így sem maradt mozis franchise nélkül, hiszen legközelebb a magyar mozikba június 13-án érkező Men in Black – Sötét zsaruk a Föld körülben láthatjuk.


(via IndieWire)