Brad Pitt a Mátrix főszerepének visszautasításáról mesélt

Miközben javában folynak a Mátrix 4. munkálatai, az első részről is érdekes dolgok derülnek ki. Ezek szerint Neo szerepét nemcsak Will Smith-nek, hanem Pittnek is felajánlották, de ő is nemet mondott.

A Volt egyszer egy… Hollywood sztárját a tavaly év végi-idei díjszezonban elhalmozzák kitüntetésekkel – és Pitt szerencsére mindig villant valami izgalmasat a köszönőbeszédeiben. A National Board of Review gáláján saját Ocean’s filmjeit szidta, és megfogadta, hogy nem fog többé folytatásokban szerepelni, a Screen Actors Guild Awardon pedig Tinder profiljáról, volt feleségeiről és Volt egyszer egy…-beli partnernői lábáról beszélt.

Január 22-én a sztár újabb díjat kapott: ezúttal a Maltin Modern Master Awardot vehette át a Santa Barbara-i Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol egy beszélgetést is tartottak vele az esemény alkalmából. Az egyik kritikus pedig azt a kérdést tette fel a színésznek, hogy mik voltak azok a szerepek, amiket pályája során elszalasztott.

Pitt a fesztiválon. Forrás: Matt Winkelmeyer / Getty Images for SBIF

 

Pitt eleinte vonakodott válaszolni a kérdésre, de aztán egy igazán érdekes infóval állt elő. A következőket mondta. „Csak egyet fogok megnevezni, mert erről a szerepről meggyőződésem, hogy sosem volt igazán az enyém” – kezdte a sztár.

„Szóval a Mátrixot bizony elpasszoltam. Egyszerűen a piros pirulát választottam.

És ezen a filmen kívül mást nem fogok felsorolni.

Egyébként csak az elsőre kértek fel, a másodikra vagy a harmadikra már nem. Csak a pontosság kedvéért. Én olyan helyről jövök, szóval ez talán a neveltetésem miatt van, hogy ha valamit nem kapok meg, akkor az nem az enyém.

Szóval én hiszek benne, hogy Neo szerepe sosem volt az enyém. Valaki másé volt, és meg is csinálták vele. Amúgy ha csinálnánk egy show-t azokról a nagy filmekről, amikre nemet mondtam, akkor az két éjszakán át tartana”

– zárta viccesen Brad Pitt a szavait.


(via NME)