Cenzúrázzák a Bolondos dallamok egyik figuráját

Elmer Fudd az HBO Max streamelős szolgáltatáson nem használhat lőfegyvert – helyette egy kaszával kergeti majd Tapsi Hapsit.

A klasszikus Bolondos dallamok animációs sorozatban a szerencsétlen vadász figuráját hagyományosan egy nagy puskával ábrázolják, de Peter Browngardt, az HBO Maxon újrainduló kisfilmes széria executive producere leszögezte, hogy a franchise a továbbiakban nem használ fegyvereket.

Az Egyesült Államokban tomboló fegyveres erőszakra válaszul az animátorok jelenleg is dolgoznak azon az új sorozaton, amelyben Fudd a lőfegyvernél kreatívabb eszközökkel próbálja majd levadászni Tapsi Hapsit. Az alkotók első körben a puska helyett egy kaszára gondoltak.

„Ma erős a jelenléte az iskolai és egyéb zaklatások elleni fellépésnek, az a felfogás, hogy legyünk kedvesek egymással, de a Bolondos dallamok ennek eléggé az antitézise.

Itt ha két karakter konfliktusba keveredik egymással, azt gyakran erőszakos módon oldják meg”

– nyilatkozta Johnny Ryan story editor.

Az új, továbbra is a Warner Bros. berkeiben készülő sorozat az ígéret szerint emiatt hűséges marad az eredeti szellemiségéhez, és a rajzfilmes erőszakkal azért nem fog teljes egészében szakítani: a TNT és a hatalmas rakéták például továbbra is jelen lesznek – csak az élethű fegyverábrázolást vetik el.


(via Independent)