Charlize Theron alig várja az új Mad Max forgatását

Furiosa saját előzményfilmet kap, de csak ha a rendező, George Miller már kipihente magát.

Charlize Theron nemrég interjút adott a patinás Variety magazinnak, amiben arról is beszélt, hogy simán bevállalná a következő Mad Max-film főszerepét. Ez egy előzménysztori lenne, George Miller és a Warner korábbi terve ugyanis az volt, hogy összesen három Mad Max-mozifilm készül. Ezek egyike volt a 2015-ös, a másik kettő pedig külön-külön Max Rockatanskyre illetve Theron karakterére, Furiosára fókuszálna.

A 41 éves színésznő az interjúban azt mondta, már alig várja, hogy újabb 140 napra kiköltözzenek a sivatagba, és ne kelljen annyit bajlódnia a forgatásokon használt póthajakkal és sminkekkel (lásd például a nálunk forgatott Atomszőkét), hiszen a Mad Max 4-ben végig kopasz volt és koszos.

Charlize Theron szerint a labda most George Miller térfelén pattog, rajta, Tom Hardyn és a Warneren biztosan nem fog elcsúszni a folytatás (a film ugyanis 6 Oscar-díjat és 380 millió dollárnyi bevételt hozott össze). Sajnos azonban a 72 éves Miller nem most rögtön fog nekiállni a Mad Max 5 munkálatainak. Áprilisban még úgy nyilatkozott, hogy pihenésképp inkább valami kisebb költségvetésű filmet dobna össze, és csak utána állna neki egy díjesővel elhalmozott, kasszarobbantó blockbuster levezénylésének.

Ami Tom Hardyt illeti, ő két további Mad Max-filmre írt alá, így kérdéses, hogy a Furiosa-előzményfilmbe hogyan tudna bekerülni, hiszen csak A harag útjában ismerte meg egymást a két karakter. Persze ezt meg lehet oldani azzal, ha Furiosa jeleneteiből néha átugrunk az ő múltbéli történetszálára – például kiderülhetne végre, hogyan került Immortan Joe fogságába, és mi is történt azokkal az emberekkel, akik vádló kísértetként bukkantak fel a látomásaiban.