Chloë Grace Moretz szörnyekkel hadakozik

Két új előzetes is befutott a Shadow in the Cloud című akcióhorrorhoz, amiben a gremlinek is csatasorba állnak az ázsiai fronton.

Egy hónappal ezelőtt mi is hírt adtunk arról itt a Port.hun, hogy Ha/Ver és a Carrie remake-jének fiatal sztárja, Chloë Grace Moretz egy kiábrándítóan bárgyú „élőszereplős” Tom és Jerry-filmben kergetőzik a mellé rajzolt, legendás szőrös duóval. Időközben kiderült, hogy a 23 éves színésznő egy másik filmet is leforgatott Shadow in the Cloud címmel, és ebben is olyan rajzfilmszerű lényeket, nevezetesen gremlineket püföl, akiket CGI-trükkmesterek varázsoltak mellé. A két film között persze zongorázni lehet a különbséget, hiszen míg a Tom & Jerry egy blőd vígjáték, addig a Shadow in the Cloud egy második világháborús, Nyolcadik utas: a Halál-szerű, „nagy járműbe rekedve, szűk helyeken harcolunk a rém ellen”-típusú horrornak tűnik a napokban debütáló, két új előzetese alapján. Íme a rövidebb:

Ez pedig a hosszabb:

A történet tehát a második világháború ázsiai frontján játszódik – erre utal legalábbis, hogy a filmbéli amerikai B–17-es (a híres Repülő Erőd) egy japán felségjelzésű géppel vív légi harcot az egyik jelenetben. Ennek a bombázónak a fedélzetére érkezik meg egy szigorúan titkos tartalmú csomaggal Chloë Grace Moretz karaktere, Maude Garrett százados. A '40-es években egy nő jelenléte egyáltalán nem volt megszokott egy harci repülőn, érthető hát, ha a legénység árgus szemekkel figyeli Maude minden mozdulatát. A lány a gyorsan vágó eszével és a tűzfegyverek terén mutatott kiváló jártasságával persze megnyeri őket, ám egyre-másra furcsa események kezdenek történni a jelenlétében (például egy gremlin akar bemászni a lövész fülkéjébe!), és bizony Maude küldetésével és múltjával kapcsolatban sem stimmel minden... A bombázó legénységének tehát nem elég, hogy egyszerre kell szembenéznie a japán repülőkkel és a fedélzeten motoszkáló, gonosz rémségekkel, még egy titokzatos lány titokzatos csomagját is meg kell védeniük.

A virtuális mozikat és filmfesztiválokat már megjárt Shadow in the Cloud digitális premierje 2021. január 1-én lesz. A film rendezője és társforgatókönyvírója Roseanne Liang, az eredeti forgatókönyvírója pedig Max Landis, az Amerikába jöttem és az Oscar rendezőjének, John Landisnek a fia, akit tavaly nyolc nő vádolt meg azzal, hogy szexuálisan, fizikailag és érzelmileg bántalmazta őket. Emiatt végül ki is tették a szűrét a Shadow in the Cloud stábjából. (via IndieWire)