Chris Rock is megszólalt az elhíresült saller ügyében

Álló ovációval fogadták a komikust a rajongói.

Valószínűleg nincs már olyan eldugott szeglete a világnak, ahol ne hallottak volna az Oscar nagy csicskalángosbotrányáról, vagyis arról, hogy Will Smith élő adásban kevert le egy maflást Chris Rocknak a hétfő hajnali gálán.

Az eset kapcsán most végre az áldozat is megszólalt. Rock éppen az új, Ego Death nevű stand-up estjével turnézik, és legutóbb Bostonban lépett fel. Kezdésnek rögtön megkérdezte a közönséget, hogy

És a ti hétvégétek hogy telt?”

Miután véget ért a nézők álló ovációja, az 57 éves komikus úgy folytatta a könnyeivel küzdve, hogy túl sok mindent nem tud mondani az incidensről, mert még mindig nem dolgozta fel a történteket, de megígérte, hogy valamikor később majd beszélni fog róla, egyszerre komolyan és viccesen. Később még volt egy olyan megjegyzése is, hogy

Néhány nagyon fura dolgot leszámítva, elég jól mennek most a dolgaim.”

És a jegyeladásai is jól mennek, a botrányt követően ugyanis megnőtt a kereslet az előadásai iránt, vannak olyan belépők, amelyek már 1100 dollárért kelnek el.

@sincerelyordinary imagine you are slapped and there is violence in front of 50 million people , it is deserve it ? #chrisrock #willsmith #oscars #foryou #jadapinkettsmith ♬ worldstar money - favsoundds

Kikerült közben egy olyan felvétel is a netre, amelyen Rock látható közvetlenül a saller után, a legjobb dokumentumfilmnek járó díj átadását követően. A komikus zavartan viselkedik, sokkos állapotban próbálja feldolgozni a történteket.

Rock egy barátja közben az állította a TMZ-nek, hogy a humoristának fogalma sem volt arról, hogy Smith felesége nem egy szerep miatt, hanem a foltos hajhullása (alopecia areta) miatt borotválta le a haját.

A korábbi hírekkel szemben azonban Rock és Smith eddig még nem beszélték meg egymás közt a történteket.

Közben az Akadémia illetékesei is folytatják a vizsgálódást, fegyelmi eljárást indítottak Smith ellen. Kiderült, hogy a pofon elcsattanása után felszólították a színészt a távozásra, aki azonban ezt megtagadta. Az Akadémia közleménye ugyanakkor azt is elismeri, hogy kezelhették volna másképp is a szituációt. Ha az ügyben elítélő határozat születik a testület következő, április 18-i ülésén, akkor fel is függeszthetik Smith tagságát az Akadémiában, de akár ki is zárhatják. A színészt értesítik majd 15 nappal a szavazás előtt, és lehetősége lesz írásban reagálni a vádakra.

A The Hollywood Reporter forrásai szerint a testület többsége azon az állásponton van, hogy az eset nem maradhat következmények nélkül, Smitht fel kell függeszteni vagy ki kell zárni.

Ez egy támadás volt. Nemcsak fizikai értelemben, hanem támadás volt az egész közösség ellen.”

A THR informátora szerint a tagok azt sem vették jó néven, hogy Smith és családja olyan önfeledten bulizott a gála után, mintha semmi sem történt volna.

Tegnap egy harmadik érintett, a legjobb dokumentumfilmnek választott Summer of Soul egyik producere is megszólalt. Az indiai-amerikai származású Joseph Patel szerint „Will önző módon cselekedett”, és ellopta a dokumentumfilmes kategóriától, illetve a Summer of Soul alkotóitól a figyelmet.

Patel ugyanakkor Chris Rockot egy „kib*szott seggfejnek” nevezte, a komikus ugyanis poénból úgy konferálta fel a film alkotóit mint „négy fehér fickó.” A producer azért húzta fel magát ennyire, mert az Oscar történetében ő mindössze a 3. dél-ázsiai, aki átvehette ezt az elismerést – Riz Ahmed és Aneil Karia a legjobb rövidfilmért kapták meg a szobrot pár perccel korábban –, és ebbe a történelmi eseménybe rondított bele a komikus. Patel azt is elárulta, hogy a találgatásokkal ellentétben nem akkor és ott rögtönözte a pofontól megzavarodott Rock a poént, mert már előző este, a főpróbán is elsütötte. (Patel azóta törölte a tweetjét.)

Via: Independent / THR / Variety