Christopher Nolan horrort vagy kémfilmet forgat a két Oscar-díja után?

Mindkét lehetőségről keringenek pletykák: sötét hangulatú forgatókönyvet ír, de feltámasztana egy régi brit tévésorozatot is.

Christopher Nolan állítólag 72 millió dollárt (más források szerint kereken 100 milliót!) keresett az Oppenheimeren, miután a film közel 1 milliárd dolláros bevételt termelt a kasszáknál, és megkapta a legjobb film és a legjobb rendezés Oscar-díját. De vajon mi lesz a rendezőzseni következő nagy dobása?

 

Forrás: Tony Barson / FilmMagic / Getty Images

 

Nolan ezt még nem árulta el, bár arról már csepegtetett némi infót, hogy elkezdett írni egy forgatókönyvet, amiben állítólag a horror műfajába tesz majd kirándulást. A Yahoo!-nak egy ilyen sejtelmes nyilatkozatot adott:

Az egyik felem már maga mögött akarná tudni a történetet... A téma nagyon sötét. Nihilista. És igen, az egyik felem nagyon szeretne továbblépni, és talán valami olyat csinálni, ami nem ennyire komor.

A Variety-nek viszont ennél sokkal konkrétabb értesülései vannak: a lapnál úgy tudják, hogy Nolan a The Prisoner című, 1967 és 1968 között futó, nem túl ismert brit tévésorozatot szeretné feltámasztani. Ez a széria egy hírszerző ügynökről szól, akit egy idilli szigetnek álcázott rejtélyes helyen tartanak fogva, ahol nincs remény a szökésre – ám ő mégis megpróbál meglépni. A sztorit fergetegesen parodizálták a Simpson család 12. évadának 6. epizódjában, a The Computer Wore Menace Shoes című részben, ahol Homér egy hasonlóan titokzatos szigetre kerül, ahonnan megpróbál megszökni.

 

 

Mivel Nolanről évek óta mondogatják, hogy remek jelölt lenne akár a következő James Bond-film rendezőjének is, a The Prisoner pont neki való alapanyagnak tűnik, hiszen egészen biztosan képes lenne belőle összehozni egy sci-fi- (vagy horror?) elemekben tobzódó, csavaros thrillert.

(via Uproxx & Looper)