Colin Farrell őszintén beszélt a szemöldökéről

Farrell és Brendan Gleeson és 14 évvel az Erőszakik után ismét egy mesterműben szerepelnek közösen, ennek kapcsán adtak páros interjút.

Colin Farrell és Brendan Gleeson felejthetetlen alakítást nyújtottak a zseniális In Bruges-ben (amelyet minden idők egyik legrosszabb forgalmazói döntésének hála magyarul Erőszakikként ismerhetünk), és 14 évet kellett várni rá, hogy ismét közös filmben szerepeljenek. De megérte a hosszú böjt, mert A sziget szellemei, amelyet ismét Martin McDonagh írt és rendezett, a hírek szerint mestermű.

A történet Írország partjaitól nyugatra, egy elzárt szigeten játszódik, itt él a két országos cimbora, Pádraic és Colm, akiknek kapcsolata zsákutcába kerül, miután Colm minden előzmény nélkül véget vet barátságuknak. A meghökkent Pádraic kész mindent elkövetni, hogy helyrehozza a dolgokat, s nem hajlandó nemleges választ elfogadni. Folyamatos próbálkozásai azonban csak megerősítik korábbi barátját elhatározásában, s miután Colm végső ultimátumot ad neki, az események eldurvulnak.

A film nálunk csak 2023. január végén kerül mozikba, a fesztiválpremierek kapcsán azonban a két színész sorra adja a páros interjúkat. A Digital Spy-nak Gleeson elárulta, hogy amikor McDonagh megkereste a film ötletével, hezitálás nélkül mondott igent, míg Farrellben volt egy kis félelem.

Tudtam, hogy jó móka vár ránk, de azt is tudtam, hogy szomorú élmény lesz.

Martin felépíti ezeket a bonyolult, de nagyon sötét sarkokat, és beledobja az embert, majd arra kéri, hogy találja meg a kiutat. Tudtam, hogy néha nehéz lesz, de a gondolat, hogy 14 évvel később újra együtt dolgozhatok Brendannel és Martinnal, rendkívüli volt."

Kiderült az is, hogy Farrell tisztában van vele, a nézők nemcsak a filmről, de a szemöldökéről is sokat beszélnek. Arra a kérdésre, hogy A sziget szellemeiben színészkedett-e a legtöbbet a karrierje során a szemöldökével, egy határozott nemmel válaszolt.

Tudnék mutatni olyan filmeket, amelyekben több szemöldökszínészetet csináltam.

Csak azok nem találták meg azt a közönséget, amit ez a film már elért."

Forrás: Fórum Hungary

 

Gleesonnek ezután arról kellett számot adnia, hogy nehéz-e úgy gonoszkodnia Farrell karakterével, hogy közben a színésztársa a védjegyének számító kölyökkutya tekintettel néz rá, mire megint oda lyukadnak ki, hogy Gleeson figurája talán pont a barátja szemöldöke miatt nem tud rendesen szakítani vele.

Egyetértenek abban is, hogy McDonagh filmjeiben nincs jó vagy rossz, nincsenek jó fiúk és rossz fiúk, minden a szürkezónában zajlik. A rendező ráadásul annyira maximalista, hogy hét éven át fejlesztette az ötletet.

Hét évvel ezelőtt olvastuk az első változatot, és én készen álltam arra, hogy megcsináljam azt verziót. Martin szerint szar volt, és végül csak az első öt percet tartotta meg abból a változatból"

- meséli Farrell.

McDonagh azt mondogatta a színészeknek, hogy nem akarja, hogy rosszabb legyen, mint az In Bruges, amit Gleeson is megértett, mondván,

miért akarnál rosszabbat csinálni, mint az In Bruges?”

A sziget szellemei ugyan 15 perces álló ovációt kapott a velencei premieren, de Gleeson arra a kérdésre, hogy milyen reakciót vár a közönségtől, így válaszolt:

15 perc csendet, amit sok-sok óra beszélgetés követ. Nagyjából ez történt velem is, miután megnéztem. Nem akartam semmit sem mondani 10-15 percig, amíg emésztgettem, és csak utána kezdtem el feldolgozni.”

Farrell pedig csak azt szeretné, hogy érezzen a közönség valamit - csak ne unalmat.

via: DigitalSpy