Életrevalók a Lupa Autósmoziban

Péntek este 20:45-kor a PORT olvasóinak egyik kedvencét vetítik a Lupa Drive-In Autósmoziban.

Az ejtőernyős baleset után tolószékbe kerülő gazdag arisztokrata, Philippe felfogadja otthoni segítőnek a külvárosi gettóból jött Drisst. Azt az embert, aki most szabadult a börtönből, és talán a legkevésbé alkalmas a feladatra. Két világ találkozik és ismeri meg egymást, és az őrült, vicces és meghatározó közös élmények nyomán kapcsolatukból meglepetésszerűen barátság lesz, amely szinte érinthetetlenné teszi őket a külvilág számára.

Kedvcsinálónak íme néhány érdekesség:

  • Az Életrevalók megtörtént eseményeken alapul. A lebénult milliomos neve ugyanaz, mint a való életben: Philippe, de míg igazából az algériai Abdelt sodorta az élet a férfi mellé, a filmben a Driss nevet kapta és szenegáli lett, akit Omar Sy alakított. A rendezők azért változtatták meg a történetben szereplő karakter nemzetiségét, hogy Sy-nak adhassák a szerepet. Korábban dolgoztak együtt a színésszel, és már azelőtt őt választották, mielőtt a forgatókönyv elkészült volna.
  • Driss nagyon idegesnek tűnt az első jelenetben, amikor találkozik Philippe-pel, és ez szándékos volt. A rendezők azt a kontrasztot akarták megmutatni, hogy Driss mennyire mozgékony, Philippe pedig mennyire a testébe van börtönözve.
  • A film végén láthatjuk az igazi milliomost és az asszisztensét. Még mindig barátok, bár már nem találkoznak olyan gyakran, mint korábban. Mindketten elhagyták Franciaországot: Abdel visszatért Algériába, ahol madárfarmot nyitott, Philippe pedig Marokkóba költözött.
  • A bemutató után a film alkotói több mint 3000 köszönőlevelet kaptak szerte a világból, olyan emberektől, akiknek kerekesszéket kell használniuk. Eric Toledano, az egyik író-rendező azt mondta, hogy sírva fakadnánk, ha megmutatná ezeket a leveleket.
Július 1-jén nyitotta meg a kapuit a PORT.hu, a Totalcar, a Filmio és a Lupa Beach együttműködésében a Lupa Drive-in Autósmozi, amely a műfaj '60-as évekbeli amerikai fénykorát igyekszik hetente négy este megidézni a budakalászi Lupa-tó parkolójában, csupa olyan régi klasszikussal és örökzöld közönségkedvenccel, mint a Ponyvaregény, a Vissza a jövőbe, a Koktél, a Macskafogó vagy az Üvegtigris.