Elképesztő igényei voltak Roger Moore-nak a James Bond-filmek forgatásán

Nem fogod elhinni, mennyi pénzt költöttek a színész egészségtelen hóbortjára!

Hollywoodban nem ismeretlen jelenség, hogy a legnagyobb sztárok a legabszurdabb kérésekkel állnak elő arra vonatkozóan, mit szeretnének kapni egy-egy forgatáson (a legextrémebb igényeket ebben a korábbi cikkünkben foglaltuk össze). A jelek szerint az egyik legkedveltebb 007-es, Roger Moore sem volt kivétel, hiszen ahhoz, hogy megfelelő hangulatba kerüljön a filmtörténelem legkifinomultabb Bondja megformálásához, „végtelen mennyiséget” kellett neki biztosítani egy bizonyos luxuscikkből.

Roger Moore és Maud Adams a Polipkában. Forrás: Sunset Boulevard / Corbis via Getty Images


Moore talán a method acting titkos híve volt, és Ian Fleming író elképzelésének megfelelően csak hűséges akart lenni az általa életre keltett karakter azon tulajdonságához, hogy mindenből (nőből, borból, fegyverből) csak a legjobbat fogyasztja – mindenesetre nagy szivarrajongóként kikötötte, hogy mindig legyen annyi szivar a forgatáson, amennyi sosem fogy el. (Vagy egyszerűen csak szeretett pöfékelni.)

Moore ráadásul nem akármilyen szivart igényelt, hanem Montecristo márkájút, a csúcsok csúcsát, ami természetesen kézzel sodort, és a legmagasabb minőséget képviseli a szivarok körében. Mindennek köszönhetően egyetlen Bond-film forgatásán közel 3200 fontot (több mint 1 millió 370 ezer magyar forintot) költöttek csak Montecristóra: ez az összeg egyébként nagyjából 400 darab szivarra volt elég, szóval a „végtelen mennyiséget” azért nem kell szó szerint venni.

Forrás: Alisdair MacDonald / Mirrorpix / Getty Images


Moore egyébként nemcsak azon az eseményen (és szinte az összes nyilvános megjelenésén) szivarozott folyamatosan, amelynek keretében bejelentették, hogy ő veszi át Bond szerepét (lásd a fenti képet), de sikeresen ragasztotta rá szivarmániáját a karakterre is, így a 007-es kelléktárába Roger Moore óta az Aston Martin, a Walther PPK félautomata pisztolyok és a rázva, nem keverve felszolgált martini mellé bekerült az elegáns szivar is.

A színész tüdő- és májrákban halt meg 2017-ben, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy 89 éves korában.


(via Far Out Magazine)

 

Moore a kanyarban sem volt

Jack Nicholson műpéniszt és kokaint kért egy jelenethez – és egyéb forgatási históriák

Hollywoodban változatos kérésekkel rukkolnak elő a színészek a forgatások során: szemrebbenés nélkül követelnek abszurd dolgokat.

Tovább