Elkészült a Brazilok című film főcímdala

Jordán Adél énekel, a zenét és a szöveget Bornai Tibor írta M.Kiss Csaba és Rohonyi Gábor filmjéhez.

A Hajnaltájt címet kapta a Brazilok című film végefőcímdala. A film teljes zenéjét és szövegét a KFT-ből is ismert Bornai Tibor írta, akinek nem csak a film dalaival, de a film egyik jelentével is meggyűlt a baja. 

„Bornai Tibor rendkívül sokoldalú és színes egyéniség, szinte képtelenség tőle lehetetlent kérni. De nekünk majdnem sikerült. A forgatás során az egyik jelenetben közel 300, zeneileg nem képzett statisztát kellett rábírnia arra, hogy egyszerre és tisztán énekeljenek el egy dalt, annyiszor, ahányszor a felvétel megkívánja. Ez olyan nehézségű feladat, mintha úszni nem tudó embereket arra kérnénk, játszanak végig egy vízipóló meccset. Ebbe Bornai mester alaposan bele is izzadt, és nem csak azért, mert 38 fokban, tűző napon kellett mindezt levezényelnie. De a végeredmény jó lett- mesélték a rendezők. 

M. Kiss Csaba és Rohonyi Gábor, a Brazilok című film rendezője arról is beszélt, hogyan született a Hajnaltájt, és miért pont Jordán Adélra esett a választás.

Nem volt egyszerű eldönteni azt sem, hogy ki énekelje a Hajnaltájt c. dalt. Sokáig kerestük a megfelelő hangot, és nem azért volt nehéz dolgunk, mert Magyarországon nincs elég képzett és szép hangú énekesnő. Nagyon is sok tehetségünk van. De nekünk nem egy tökéletesen képzett hang kellett, hanem egy nyersebb, minden énekesi allűrtől mentes, természetes, a szó jó értelmében véve egyszerű hangot kerestünk. Végül Bornai talált rá Adélra, és mi, amikor meghallgattuk a Hajnaltájt nyers változatát, azonnal elfogadtuk a választását. Adél ösztönösen ráérzett a dal hangulatára, üzeneteire. Rá volt szükségünk.“