Emma Stone és Jonah Hill új Netflixes sorozatban játssza a bolondot

A Maniac című, elmegyógyintézetben játszódó sorozatot ősszel mutatják be.

A Maniac című széria mind a tíz epizódját Cary Fukunaga rendezi majd, akinek ez az első munkája a Beasts of No Nation óta.

Cary Fukunaga a háborús film után több projektbe is belekezdett, de végül egyiket sem fejezte be. Úgy volt, hogy Stephen King Az című regényéből is filmet rendez, sőt a forgatókönyvet is ő írja, de a munkálatok kezdete előtt három héttel visszalépett elképzelésbeli különbségekre hivatkozva. Ezután Caleb Carr bestselleréből, az Alienistből készült sorozatot forgatni, de végül Jacob Verbruggenre bízták a rendezést.

Úgy tűnik, a Maniac most valóban létrejön, sőt már azt is tudni lehet, hogy ősszel mutatják be, és egy azonos című norvég sorozat lesz az alapja: a történet két emberről szól, akik egy elmegyógyintézetben élnek, és a valóságból saját képzeletbeli világukba menekülnek. Patrick Somerville lesz a forgatókönyvíró, a két főszereplő pedig Emma Stone (Kaliforniai álom) és Jonah Hill (21 Jump Street - A kopasz osztag), akik korábban a Superbad - avagy miért ciki a szex című vígjátékban játszottak együtt. A forgatás augusztus 15-én kezdődik New Yorkban.

Fukunaga rendezte többek közt A törvény nevében című HBO-sorozat első évadát, és a Jane Eyre 2011-es adaptációját.