Emma Watson elárulta, miért tartott szünetet

“Ketrecben éreztem magam” – mondta.

Bár a hírekben gyakran szerepel, de Emma Watson a 2019-es, Greta Gerwig által rendezett  Kisasszonyok óta nem forgatott új filmet. Most egy friss interjúban elmondta, miért hagyott ki ennyi évet: “Nem voltam túl boldog, ha őszinte akarok lenni, azt hiszem, egy kicsit úgy éreztem, mintha ketrecbe lennék zárva”. Majd kifejtette, mire gondol:

“Nagyon nehéznek találtam, hogy ki kellett állnom, és el kellett adnom valamit, amire valójában nem sok hatásom volt. Ott álltam egy film bemutatója előtt, és beszéltem róla az újságíróknak, miközben feltettem magamnak a kérdést: »Hogyan egyeztethető össze ez az én véleményemmel?« Nagyon nehéz volt olyan dolgokhoz adni az arcomat, aminek a folyamatában nem vehettem részt.”
Kisasszonyok (2019)
Forrás: InterCom

 

Arról is beszélt, hogy olyan dolgokért vonták felelősségre, amikbe nem volt beleszólása, és ez nagyon frusztráló volt. Aztán rájött, hogy olyan dolgokat akar csinálni, amik rajta múlnak, és ha bárki kritizálja, akkor legalább tudja, hogy ő szúrta el. Az elmúlt öt évben (a Kisasszonyok forgatásának 2018-ban lett vége) Watson belevágott az írásba és a rendezésbe, és tavaly télen már ő írta és rendezte a Prada reklámkampányát. Nemrég pedig egy klip rendezésére kérték fel, amiről csak annyit árult el, hogy az előadóról “biztos hallottatok már”.

Bár nem zárta ki, hogy a jövőben színészként is viszontláthatjuk, így nyilatkozott erről:

“Szívesen kivárom, míg a megfelelő dolog jön szembe. Szeretem, amit most csinálok. Megtaláltam a módját, hogy ne kelljen különféle személyiségekre szétszednem magam. Egyszerűen nem akarok ismét robot üzemmódba kapcsolni”

– mondta.

(via The Hollywood Reporter)