Eszelős új trailert kapott Woody Harrelson luxushajós filmje

Ruben Östlund vérbő társadalmi szatírájában, A szomorúság háromszögében a kritikusok szerint patakokban folyik az alkohol, a hányás és sz*r – de így is elhozta Cannes-ból az Arany Pálmát.

Befutott egy őrült humorú előzetes A szomorúság háromszögéhez, ami a svéd Ruben Östlund vérbő társadalmi szatírája. A luxushajón utazó, hedonista gazdagok és az őket szigorú szabályok szerint kiszolgáló személyzet viszonyáról forgatott filmet majd csak októbertől vetítik az amerikai mozik, de már számos fesztiválon láthatta a közönség, sőt, Cannes-ból elhozta az Arany Pálmát is.

Ahogy az a fenti előzetesből is rögtön kirajzolódik, Östlund a feje tetejére állítja a társadalmi hierarchiákat, hogy ezzel mutassa be a hatalom és a szépség közötti ízléstelen kapcsolatot. A történet főhőse a celebmodell Carl és barátnője, Yaya (Harris Dickinson és Charlbi Dean), akik meghívást kapnak egy kizárólag dúsgazdagok számára szervezett luxushajóútra. Az óceánjáró kormánykerekénél azonban egy ránézésre is zakkant kapitány áll, akit Woody Harrelson alakít. 

És itt is van a film új plakátja, ami talán visszaadja az alkotás hangulatát

Így aztán az álomutazás, ami elsőre egy tökéletes Instagram-fotónak tűnik, nagyon hamar katasztrófába csap át. Nem csoda, hogy az IndieWire kritikusa ezt írta a filmről a cannes-i bemutatója után:

A sz*r és a hányás tengeribeteg kitörése olyan intenzív [a filmben], hogy még a világ legszörnyűbb emberei iránt is sikerül együttérzést kiváltania.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk itt a PORT.hun, A szomorúság háromszöge cannes-i vetítése alatt hárman hagyták el a vetítés helyszínéül szolgáló Fesztiválpalota nagytermét – a többségnek viszont bejött a sokkolás, amit a film végén 8 percig tartó álló ovációval háláltak meg. (via IndieWire)