Ezek a filmek inspirálták a Stranger Things negyedik évadát

A népszerű kölyök sci-fi/horror sorozat írói a Twitteren egyetlen fotón mutatják meg, mely művek voltak hatással rájuk az alkotás során. A lista elég vegyes képet mutat!

„Minden pénteken listázunk öt filmet, amiről az írók a hét folyamán beszélgettek. Az összes filmnek lesz valami köze ilyen vagy olyan módon a negyedik évadhoz!”

– írták ki még tavaly októberben a stranger writers nevű Twitter oldalra. Az Independent most kiszúrta, hogy időközben a lista lezárult, így kiderült az összes olyan cím, ami inspirálta a Stranger Things közelgő új szezonját.

A filmek leleplezésének aktusát pedig az alkotók elnevezték Video Store Fridaynek. „Ennyi – itt van az utolsó Video Store Fridayünk! Minden alkalommal, amikor megvitattunk egy filmet, felírtuk a címét erre a táblára. Szóval íme: a Video Store tábla a maga teljes pompájában!” – írták ki az írók még április 24-én a Twitterre, ahova természetesen egy fotót is kiraktak a dologról.

„És igen, ez azt jelenti, hogy a táblán felfedezhetitek a negyedik évad teljes DNS-láncát. Jó szórakozást, és vigyázzatok magatokra!” – tették hozzá. A jelek szerint pedig az alkotók nemcsak, hogy egyetlen táblára, de nem egymás alá listázva, hanem egymás hegyére-hátára firkálták a címeket, így elég nehéz kiigazodni a látványon.

Ráadásul minél több címet elolvasunk, annál nagyobb zavarban leszünk – olyan vegyes képet mutat a dolog. A barlang című brit horrortól kezdve az Ace Ventura című Jim Carrey-komédián keresztül a Fargóig és az Acéllövedék című vietnami háborús filmig van itt minden. A szemfülesek kiszúrhatják még a Drakulát, Az ördög ügyvédjét, a 28 nappal későbbet és a Henry könyve című Colin Trevorrow-mozit is. Ezek után igazán kíváncsiak vagyunk rá, mi áll össze ebből az izgalmas kevercsből!


(via Independent)