Ezért csatlakozott Jennifer Lawrence a Twitterhez

A színésznő egész eddig nem volt jelen a közösségi médiában. Azt mondta, majd akkor csatlakozik, ha „valami nagyon piszkálja a csőrét”. Vajon most mitől háborodott fel ennyire?

Az éhezők viadala filmek sztárja még 2018-ban fejtette ki, hogy a közösségi média felületein ő sokkal inkább megfigyelőként van jelen, és nem szólal meg, mivel azt tapasztalja, hogy mindenki el akarja mondani a véleményét, és emiatt túl sok az ekézés, aminek ő nem akarja kitenni magát. Ugyanakkor azt is elárulta, hogy ha ki akar állni valami mellett vagy majd „valami piszkálja a csőrét”, ez változhat.

Forrás: Kevork Djansezian / Getty Images

 

Lawrence most azért csatlakozott a Twitterhez, hogy igazságot követeljen egy Breonna Taylor nevű, a Louisville-i rendőrség által még márciusban meggyilkolt afroamerikai nőnek. A mentősként dolgozó 26 éves Taylor és élettársa lakásába március 13-án törtek be a hatóság emberei, mert azt gyanították, drogokkal kereskednek.

A szomszédok és az életben maradt élettárs vallomása szerint a rendőrök nem azonosították magukat, nem kopogtak, nem kiabáltak be, a „ki van ott?” kérdésre nem reagáltak, hanem szó nélkül betörtek, ezért a férfi azt hitte, illetéktelen behatolásról van szó, és engedéllyel tartott lőfegyveréhez nyúlt. A rendőrök ezután több mint húsz lövést adtak le, amelyből nyolc halálra sebezte Breonna Taylort. A pár lakásában egyébként nem találtak drogot.

„Három hónappal a gyilkosság után Breonna Taylor családja, Louisville lakosai, amerikaiak országszerte és sokan a nagyvilágban igazságért kiáltanak. És ezek a kiáltások mégis válasz nélkül maradnak. Nem történt letartóztatás, a halálesetért felelős rendőrtisztek a rendőrség alkalmazásában maradtak, és ami még zavaróbb, a rendőrség saját belső vizsgálata szánalmasan hanyag volt. Louisville-iként és emberként sem maradhatok csöndben.

Csatlakozom azokhoz, akik felszólalnak ez ellen a súlyos igazságtalanság ellen, és felszólítom Daniel Cameron főügyészt, hogy azonnal tegyen lépéseket a haláleset felelőseinek elszámoltatására.

Mr. Cameron, minél tovább vár Jonathan Mattingly, Myles Cosgrove és Brett Hankison megvádolásával, a bizalom annál jobban sérül. (…) Nem engedhetjük meg, hogy tovább pusztítsák a fekete nőket Amerikában” – írta ki Jennifer Lawrence a Twitter oldalára, amit eleve egy Represent Us nevű antirasszista alapítvány nevében regisztrált, amelynek a vezetőségi tagja.


(via Independent)