Ezzel a bizarr videóval indult Quentin Tarantino filmes karrierje

Egészen új értelmet kapott a „sz*r meló” kifejezés.

Ha Quentin Tarantino munkássága kerül szóba, akkor általában az első mozifilmjét, az 1992-es Kutyaszorítóbant szoktuk emlegetni pályája kezdeteként. A műfaji közhelyek kiforgatása, az emlékezetes párbeszédek és a fordulatos történetvezetés mind azt mutatta, hogy a forgatókönyvíró-rendező előtt fényes jövő áll, és az előrejelzések beigazolódtak. De Tarantino sem a semmiből jött, sőt, egy elég szokatlan feladatot kapott egy edzésvideóban a jövő mozis fenegyereke.

 

Szarból várat

Egy évvel Tarantino befejezetlen vígjátéka, az 1987-es My Best Friend's Birthday előtt jött ki Dolph Lundgren Maximum Potential című házi edzésvideója, amellyel a svéd superman a Rocky IV. (1985) népszerűségét igyekezett kiaknázni – értsd: pénzre váltani. Ezt egy „változatos és átfogó személyi edzésként” hirdették, ami egyszerre számtalan gyakorlatot tartalmazott:

  • testformálás
  • boksz
  • futás
  • ugrókötél
  • jóga
  • harcművészet
  • stresszkezelési gyakorlatok

Tarantino ebben a projektben mint produkciós asszisztens vett részt, aminek keretében többek közt fel kellett lapátolnia a forgatási helyszínt ellepő kutyaszart:

„Emlékszem, hogy lementem a Venice Beach-re: ott volt az a füves terület, ahol Dolph Lundgren a gyakorlatokat végezte, mögötte emberek. Csak úgy hemzsegett a kutyaszar ezen a kis füves területen. [...] Fogtam a lapátot, és elkezdtem felszedni. Tartozásom volt, amit ki kellett fizetnem.”

– emlékezett vissza a rendező, aki akkor megfogadta, hogy ha majd nagymenő rendezőként kutyakakával borított helyszínen forgat, segít összeszedni azoknak, akiket ezzel bíztak meg.

Ez is érdekelhet

Ezek Tarantino kedvenc filmjei

Ez az ötven film az, amit a ma születésnapos QT szerint mindenképpen látni kell.

Lássuk!

 

(via Far Out)