Felrobbanó easter egg: nem Patrick Stewart hangja hallható a Doctor Strange előzetesében?

A színész szerint csak utánozzák a hangját. Kinek higgyünk?

A Doctor Strange az őrület multiverzumában trailere címéhez illőn megőrjítette a Marvel-filmek rajongóit, hiszen kismillió utalást rejtettek el benne, videót kockánként kielemző fanatikusok pedig még ennél is többet véltek felfedezni. De van is ok a kombinálásra, hiszen a multiverzum megnyitásával a Marvel következő filmjeiben szó szerint bármi megtörténhet.

Az előzetes egyik legnagyobb meglepetése az volt, amikor az Ultron(?)-robotok bevezetik egy tanácsterembe a megbilincselt Strange-et, és egy kopasz fej úszik be a kép előterébe, egy jól ismert hang pedig (1 perc 18 másodpercnél) azt mondja: „El kellene mondanunk neki az igazságot.” Az a hang bizony Sir Patrick Stewarté, aki X professzort alakította az X-men-filmekben. És mindez tulajdonképpen nem is olyan meglepő, hiszen már jó ideje pedzegetik a mutánsok felbukkanását az MCU-ban, a multiverzum felbolydulása pedig kiváló alkalmat teremthet erre.


Csakhogy Stewart a ComicBook.com-nak nyilatkozva azt állította, hogy nem ő beszél az előzetesben. 

Tudjátok, az emberek azóta utánozzák a hangomat, mióta 60 évvel ezelőtt színpadra léptem. Szóval nem tehetek róla.”

Vajon hihetünk neki? Jellegzetes hangját valóban remekül lehet utánozni, de akkor a titkait hét pecsét alatt őrző Marvel miért rakta bele az előzetesbe? Talán egy nagy csavart rejtegetnek ezzel kapcsolatban? Vagy Stewart valamiért kamuzik? A Pókember: Nincs hazaút egyik bizonysága, hogy a Marvel rendkívül ügyesen titkolózik – és épp emiatt lehetett olyan remek élmény a film, hogy bizonyos jeleneteit ováció és tapsvihar fogadta.

A hivatalosan is bejelentett szereplőkön kívül számos meglepetés várható még Sam Raimi Doctor Strange-filmjében. A temérdek képregényes vonatkozású utalás (dinoszauruszok!!! zombik!!!) mellett azt is rebesgetik, hogy Tom Cruise is megfordult a forgatáson, és magára öltötte Vasember egy alternatív verziójának páncélját (ő lenne a fénybe borult, repülő alak az előzetesben), Tobey Maguire ismét felbukkan Pókemberként (ez már csak azért is logikus lenne, mert Raimi rendezte az első Pókember-trilógiát), de sokan reménykednek a Fantasztikus Négyes és az X-men karaktereinek várva-várt feltűnésében is.

De Stewart kijelentése után akkor most mit gondoljunk erről az egészről? Ugyanakkor talán nincs is értelme spekulálgatni, hiszen a május 5-i bemutató már itt van a nyakunkon.


(Forrás: Independent)