Folytatást kap Keanu Reeves kultfilmje, a Constantine

Nemcsak az örökifjú sztár, de a 2005-ös démonvadászos blockbuster rendezője, Francis Lawrence is visszatér a fedélzetre.

Hivatalosan is megerősítették, hogy folytatást kap a Warner Bros. 2005-ös kultikus képregényfilmje, a Constantine - A démonvadász. A második részben nemcsak a természetfeletti esetekre szakosodott, címbéli ballonkabátos nyomozót alakító Keanu Reeves tér vissza, de Francis Lawrence rendező is.

Belegondolni is elképesztő, hogy az eredeti film 17 évvel ezelőtt került a mozikba. A nézők a morózus John Constantine unalmasnak cseppet sem mondható életét követhették nyomon (őt alakította Reeves), aki a Föld és túlvilág között bolyongva keresi a megváltást, ugyanis megjárta már a poklot – szó szerint.

Forrás: InterCom

 

Az okkult rejtélyekre szakosodott John Constantine eredetileg a DC képregénykiadónál megjelent Hellblazer-füzeteken keresztül hódította meg a rajongókat. A 2014-ben Matt Ryan főszereplésével elkészített tévésorozat azonban nem lett olyan kultikus siker, mint a Keanu Reeves-féle moziverzió, így most az utóbbi folytatása kapott zöld utat. Az egyelőre csak Constantine 2 munkacímen futó film forgatókönyvét Akiva Goldsman írja, de J.J. Abrams és Hannah Minghella is besegít producerként az előkészületekbe. További részletek azonban nincsenek, így a pontos megjelenési dátum és a további szereposztás sem ismert egyelőre.

A 2005-ös Constantine folytatása egyébként már 2020-ban is felmerült. Ahogy azt akkor mi is megírtuk itt a PORT.hun, J.J. Abrams tévésorozatban akarta folytatni a természetfeletti ügyekre specializálódott magánnyomozó  kalandjait – de Keanu Reeves nélkül. Francis Lawrence meg is lepődött ezen, mert ő viszont már rég megcsinálta volna a második Constantine-filmet, csak a karakter jogai szerteszét voltak (többek között emiatt van az is, hogy a Sandman tévésorozatban már nem is találkozhattunk az eredeti képregényben még vígan nyomozgató John Constantine-nal, mert Johanna Constantine lett belőle). Az elmúlt két évben viszont akkor ezek szerint J.J. Abrams és Francis Lawrence rájöttek, hogy jobb egy közösen elkészített Constantine-produktum, mint két grandiózus terv, amelyek körül örökké valami purparlé van, és egyik sem halad sehova.

(via NME.com)