Jön a Constantine, a démonvadász 2! Na de benne lesz Keanu Reves vagy nem?

J.J. Abrams nélküle képzeli el az okkult nyomozó tévésorozatát, Francis Lawrence újabb mozifilmet forgatna a sztárral.

Ugye mindenki emlékszik még a 15 évvel ezelőtti Constantine - A démonvadászra? Keanu Reeves a címszereplő okkult nyomozót, John Constantine-t alakította benne, és a történet alapjául szolgáló Hellblazer-képregényekből azóta már jópár megjelent idehaza is a Kingpin és a Fumax kiadók gondozásában. Nemrég J.J. Abrams beszélt arról, hogy egy tévésorozatban tudná elképzelni a természetfeletti ügyekre specializált magánnyomozó újabb kalandjait – de már Keanu Reeves nélkül.

Most viszont a 2005-ös mozifilm rendezője, Francis Lawrence beszélt arról a /Film magazinnak adott interjújában, hogy szíves örömest leforgatná a Constantine 2-t, és a főszerepet természetesen ezúttal is Keanu Reevesnek adná, aki talán sosem volt még annyira népszerű, mint mostanság, amikor nemcsak a Mátrix 4-et, de a John Wick 4-et és a Bill & Ted 3-at is nagyon várja tőle mindenki.

Azt hiszem, mindnyájan meg szeretnénk csinálni [a második részt]. Elég sikeres volt [az első rész], felelősségteljes, R-besorolású filmet akartunk készíteni. felelősségteljes alatt azt értem, hogy olyan filmet forgatnánk, ami nem kerülne olyan sokba, mint az első, ami PG-13 besorolású lett. Egy ideje már dolgozunk a folytatáson. Pont nemrég beszéltünk róla. Mindannyiunkban megmaradt az emlék, mert mindannyian szerettük a filmet, és különösen azután, hogy rádöbbentünk, mekkora kultusz övezi. Jó móka lenne megcsinálni [a folytatást].

No de joggal merült fel a kérdés, hogy J.J. Abrams sorozatötlete nem kavar be Lawrence-éknek? A rendező szerinte a helyzet nem túl rózsás, de semmiképp sem adja fel:

Keanu és én tényleg beszéltünk erről. Sajnos már nem emlékszem, hogy kinél vannak a jogok, mert ez egy kibővített univerzum, Constantine a Vertigo tulajdona, ami a DC tulajdona, és ezekkel az univerzumokkal mindenféle embereknek vannak tervei. Tudod, különböző Constantine-ok és effélék.Jelenleg nincs nálunk a karakter, akiről tévésorozatot vagy mozifilmet forgathatnánk. Ez van. Vizsgáljuk, mit tehetünk. Az viszont nonszensz, hogy van egy Keanunk, aki szeretne még egy Constantine-filmet csinálni, itt vagyunk mi, akik szintén szeretnénk Constantine-filmet csinálni, és akkor jön egy ember, aki azt mondja, hogy »Hű, nana, nekünk más terveink vannak.« Meglátjuk, mi lesz.

(via Geektyrant)