Francis Ford Coppola még csak most fogja megrendezni élete fő művét

A készülő, immár több mint harminc éve dédelgetett álomprojekt olyan ambiciózus, hogy az Apokalipszis mosttal fog vetekedni.

Francis Ford Coppola utolsó számottevő alkotása, az 1997-es Az esőcsináló óta mindössze három jelentéktelen nagyjátékfilmet rendezett, a Val Kilmer főszereplésével készült, balul sikerült és anyagilag hatalmasat bukó 2011-es Mostantól napkeltéig óta pedig egyet sem. A keresztapa-filmek, a Magánbeszélgetés és az Apokalipszis most öt Oscar-díjas rendezője azonban még nem játszotta ki minden kártyáját.

„Idén tervezem elkezdeni egy régóta dédelgetett álomprojektemet, amelyben minden tudást fel fogok használni, amit eddigi karrierem során magamba szívtam,

attól kezdve, hogy 16 évesen elkezdtem színházzal foglalkozni. Egy több szempontból is epikus műről van szó, aminek a Megalopolis címet adtam” – nyilatkozta az alkotó.

Forrás: Wikipedia

 

„Szokatlan, hatalmas szereplőgárdát mozgató, grandiózus alkotás lesz: ebben csúcsosodik majd ki minden korábbi próbálkozásom a filmmel, ez fogja képviselni az igazi hangom és törekvésem. Nem hasonlít semmilyen fősodorbeli alkotásra, vagy olyasmire, amiket mostanában gyártanak, de szándékomban áll még az idén elkezdeni a forgatást, és sokan bátorítanak is erre” – tette hozzá.

Az Apokalipszis most nagyságával mérhető mű forgatókönyvét Coppola még a nyolcvanas években írta, és 2001 közepén meg is kezdte a second unit jelenetek forgatását, csak közbejött 9/11, és mivel a film New Yorkban játszódik, a rendező nem tudta, hogyan kezelje a helyszín kérdését az újonnan támadt körülmények közepette.

A Megalopolis egyébként arról szól, hogy egy pusztító katasztrófát követően egy építész utópisztikus formában akarja újrateremteni egész New York Cityt.

A casting egyelőre folyamatban van, de Coppola állítólag Jude Law-t szeretné megnyerni a főszerepre. Az évek során egyébként olyan sztárokat hoztak összefüggésbe a filmmel, mint Warren Beatty, Robert De Niro, Paul Newman vagy Russell Crowe.


(via Uproxx, Consequence of Sound)