Halle Berry akkora John Wick-rajongó, hogy kikövetelt magának egy szerepet a 3. részben

A két belga juhász ráadásul a sztár két saját kutyája: ő maga tanította be nekik, hogyan ugorjanak rá a filmbéli rosszfiúkra!

Azt már régóta tudják Keanu Reeves és a John Wick-filmek rajongói, hogy a John Wick: 3. felvonás - Parabellum címet viselő harmadik részben benne lesz Halle Berry is. Az viszont valószínűleg már nem annyira közismert, hogy hogyan került bele az Oscar-díjjal is rendelkező, egykori Bond-lány az utóbbi évek legnépszerűbb akciófilmes brandjébe. Erről lebbentette most le a fátylat a film rendezője, a kaszkadőrkirály Chad Stahelski, aki korábban Marvel-blockbusterekben verekedett, és szinte minden Keanu Reeves-mozifilmben ő volt a sztár dublőrje.

Stahelski ezt a sztorit mesélte Halle Berryről az Entertainment Weekly magazinnak adott interjújában:

Még 2017-ben a nyári szünet előtt kaptam egy telefonhívást: azt mondták, Halle Berry találkozni akar velem. Hé mondom, ez nagyon klassz, mert még sosem láttam őt személyesen. Másnap bejött a Manhattan Beach-i irodámba, egyenesen hozzám, leült, és közölte: főszerepet akar a John Wick 3-ban! Elmondtam neki, hogy ez nagyon hízelgő, de jelenleg még forgatókönyvünk sincs. Azt válaszolta, hogy ez őt nem érdekli. Hiába magyaráztam, hogy most még nem is igazán tudom, hogyan kerülhetne bele a filmbe egy női főszereplő, ő azt válaszolta, nem érdeklik a kifogások, ő nagyon benne akar lenni a filmben, oldjam meg!

A megilletődött Stahelski nem igazán tudta eldönteni, hogy az Oscar-díjas Halle Berry most akkor tényleg komolyan gondolta-e a főszerepet, vagy csak szívatta. Ezért inkább csak pár hónappal később hívta fel azzal, hogy lesz John Wick 3, még mindig érdekli-e a női főszerep. Mire a színésznő azonnal rávágta:

Hát hogy a p*csába ne érdekelne?!? Mikor kezdjük a forgatást?

Halle Berry végül olyan komolyan vette az akciófilmes hősnő szerepét, hogy nemcsak lőgyakorlatokra és küzdősport órákra járt el, de saját maga trenírozta a filmben látható, két malinois fajtájú belga juhászt is – akik egyébként a saját kutyái. Abban ugyanis ő és a kaszkadőrmúlttal rendelkező rendező is egyet értett, hogy sokkal látványosabb lesz a jelenet, ha tényleg maga a bérgyilkosnő uszítja rá a gengszterekre a belga juhászokat, és nem a stáb kutyatrénere, aki a kamera látószögén kívül, a sarok mögül jelez az állatoknak, mikor mit kell csinálniuk. De vajon tényleg olyan jók lettek a maffiózókat torkon és tökön harapó kutyás akciójelenetek? Volt értelme Halle Berry új karakterét behozni a sztoriba? Kiderül a premier napján, május 16-án! (via Uproxx)