Hamarosan még azért is tülekedni kell, ki születhessen meg

A Joker, a Mi és az Az horrorok sztárjaival, azaz Zazie Beetzcel, Winston Duke-kal és Bill Skarsgårddal érkezik nemsokára egy izgalmas fantasy. Nézd meg a Nine Days előzetesét!

Az idén januárban a Sundance-en debütált film a japán származású brazil rendező, Edson Oda nagyjátékfilmes bemutatkozása, akinek a filmje felett egyik bálványa, Spike Jonze (A John Malkovich menet, Adaptáció, Ahol a vadak várnak, A nő) bábáskodott executive producerként. „Edson egy nagyon különleges emberi lény, nagyon különleges elmével és lélekkel.

A Nine Days egyenesen a belsejéből származik, ezért ugyanolyan különleges, mint ő.

Mély és kifinomult, mint Edson maga” – mondta a direktorról Jonze.

A Nine Days sztorija csakugyan nagyon különlegesnek tűnik. Egy Will nevű remeteszerű figurát ismerhetünk meg, aki egy távoli szigeten figyel egy csomó monitort, amelyeken emberi életek képei peregnek. Will ugyanis afféle intéző, kvázi élet és halál ura, és most egy újabb, még meg nem született léleknek kíván esélyt adni a megszületésre.

Megüresedett új életből azonban csak egy van, jelöltből pedig fél tucat – közülük fogja Will kilenc nap alatt kiválasztani azt az egyetlenegyet, aki megszülethet. A kilenc nap során pedig folyamatosan figyeli és teszteli őket, hiszen nagyon nem mindegy, ki kaphatja majd a szó szerint egy életre szóló lehetőséget. A nyertes ebből a számunkra megjelenített virtuális világból átkerül a valódi világba, a vesztesek viszont megszűnnek létezni.

A megszületésért tülekedő lelkeket olyan színészek formálják meg, mint Benedict Wong (Doktor Strange, Bosszúállók: Végtelen háború, Bosszúállók: Végjáték), Bill Skarsgård (Az, Az – Második fejezet) vagy Zazie Beetz (Deadpool 2., Joker), míg Willt a Mi című horrorból, a Fekete Párducból és a két utolsó Bosszúállók filmből ismert Winston Duke játssza. Az idei Sundance-en forgatókönyvírói díjban részesült alkotást egyelőre csak különböző fesztiválokon lehet látni, de mivel a Sony Pictures Classics Európára is megvásárolta a forgalmazási jogait, nem kizárt, hogy valamilyen formában valamikor 2021 folyamán hozzánk is eljut majd.


(via The Hollywood Reporter)