Hát ez nem lesz olyan jó, mint a Blair Witch Project

Kijött egy előzetes az Ideglelés – The Blair Witch Project egyik rendezőjének új filmjéhez.

Daniel Myrick immár húsz éve rendezte meg kollégájával, Eduardo Sánchezzel együtt kultikus áldoku-horrorját, ami azóta is a független filmgyártás csúcsa, és minden idők egyik legsikeresebb kisköltségvetésű filmje. Sőt: műfajteremtőnek számít, hiszen a hatására kezdtek el terjedni az ún. found footage filmek.

Forrás: Skyman Productions

 

Myrick azóta – Sáncheztől függetlenül – több horrorfilmet is rendezett (Higgy a pokolban!, 2007, Napforduló, 2008, Pokoli hajsza, 2008), de azok meg sem közelítették az Ideglelésnek sem a színvonalát, sem a sikerét. (Sánchez sem ért el hatalmas sikereket, de jobban helyezkedett, és olyan élvonalbeli sorozatokat dirigált, mint az Alkonyattól pirkadatig, Az alvilág királynője vagy az Odaát).

Daniel Myrick azonban most megint szerencsét próbál az áldokumentumfilmes műfajjal, és Skyman címmel rendezett egy sci-fit, ami arról szól, hogy egy férfi gyerekkorában űrlényekkel találkozott, és most, felnőttként meg van róla győződve, hogy az alienek ismét kapcsolatba akarnak kerülni vele.

A több mint három perc hosszú trailer alapján a Skyman meglehetősen gagyinak tűnik, és sokat ront rajta a gyenge színészi játék is. Ennyi alapján semmi izgalmasat nem találtunk benne, de ki tudja? Hátha szerez még egyszer meglepetést az Ideglelés társrendezője! Hogy mindez mikor derül ki, nem tudni, mert egyelőre nem ismert a film pontos premierdátuma.


(via Slashfilm)