Hivatalos: Lady Gaga is benne lesz a Joker 2-ben - itt a teaser

Valószínűleg Harley Quinnt alakítja, de erre még nem lehet mérget venni.

Már korábban is megírtuk, legutóbb épp tegnap, hogy a Joker folytatásában, amely musical (!) lesz, Lady Gaga alakíthatja majd Harley Quinnt – most pedig az érintett is megerősített a hírt a közösségi médiában, azzal, hogy posztolt egy zenés teasert.

A folytatás hivatalos címe "Joker: Folie à Deux", és Gaga mellett a főszereplő természetesen Joaquin Phoenix lesz, aki visszatér Jokerként, miután a 2019-es első részben nyújtott alakításának köszönhetően elnyerte a legjobb színésznek járó Oscar-díjat. A teaser alatt a "Cheek to Cheek" című dal szól, amelyet Gaga korábban már feldolgozott Tony Bennettel együtt.

Még júniusban derült ki, hogy Gaga érdeklődik a szerep iránt, Todd Phillips rendező pedig június 7-én posztolta a forgatókönyv borítóját az Instagramra, felfedve a Folie à Deux alcímet. A kifejezés egy közös téveszmés betegségre utal, és logikus lenne, hogy Joker társa a filmben is Harley Quinn legyen, akit először a "Batman: The Animated Series" című sorozatban alkottak meg az 1990-es évek elején. A teaserből azonban nem derül ki egyértelműen, hogy Gaga alakítja Harley-t.

Harley Quinn a Warner Bros. egyik legjövedelmezőbb karakterének bizonyult az elmúlt években. Margot Robbie háromszor is eljátszotta a szerepet, a 2016-os Öngyilkos osztagban, a 2020-as Ragadozó madarakban és a 2021-es The Suicide Squadban, Kaley Cuoco pedig a karakter hangját adja az HBO Max népszerű animációs sorozatában, a Harley Quinnben, amely már a harmadik évadánál tart.

Phillips Jokere 2019-ben valamivel több mint 1 milliárd dolláros bevételt hozott, és ezzel a történelem legjövedelmezőbb R-besorolású filmje lett (inflációval nem korrigálva). Elnyerte az Arany Oroszlánt a Velencei Filmfesztiválon, majd 11 Oscar-jelölést kapott, köztük a legjobb film és a legjobb rendezés kategóriájában. Phoenix a legjobb színész lett, Hildur Guðnadóttir pedig az eredeti filmzenéért kapta meg az Oscar-díjat.

A Joker: Folie à Deux 2024. október 4-én kerül a mozikba.

via: IndieWire