Hogyan szedjünk fel földönkívüli csajokat?

Hát punkzenével, mi mással? De persze csak akkor, ha a 70-es években élünk Londonban, állítja a Neil Gaiman írása alapján készült film, aminek minden esélye megvan rá, hogy kultuszdarabbá váljon!

How to

Már májusban vetítették a Cannes-i Filmfesztivál Midnight szekciójában John Cameron Mitchell legújabb munkáját, de az első angol nyelvű előzetes furcsa módon csak most érkezett meg, a japán szinkronnal ellátott trailer már jóval korábban kijött. Merthogy a How To Talk To Girls At Parties-t – avagy a Hogyan dumáljunk buliban csajokkalt - jóval előbb mutatják majd ott be, mint akár Európában, akár Amerikában, ami elég furcsa, de a friss és ropogós előzetes így is nagyon sokat ígér!

A 70-es évek végén járunk, London egyik kevésbé vidám városrészében, Croydonban, ahol egy csapat vidám punk srác véletlenül egy rossz házibuliba állít be. A házban ugyanis egy csapat egészen furcsán viselkedő és egészen furcsa öltözetet viselő földönkívüli szállt meg, hogy tanulmányozzák bolygónkat, és egyikük, talán túlzott kíváncsiságból, közelebbről is megismerkedik az egyik fiúval, és persze a punk életérzéssel. Olyannyira, hogy a közösen eltöltött idő után már egy extravagáns zenei promóter venné szárnyai alá, hogy sztárt csináljon belőle, és a bájosan naiv idegennek választania kell, távozik az övéivel vagy marad punknak!

How

A legendás Neil Gaiman azonos című novellájából a szintén kultikus státust élvező Mitchell, a Hedwig és a Mérges Csonk rendezője készített egészen különös hangulatú filmet, amely egyszerre sci-fi, szexkomédia, korrajz a hetvenes évekről és persze ifjúsági film, és ami Cannesban már remek kritikákat kapott. Mitchell persze biztosra ment, a punk srácot játszó, a már Tony-díjas, inkább a színházból ismert Alex Sharp mellett Elle Fanning a főszereplő, akinek törékeny alkatában, bociszemeiben amúgy is van valami ufós, a húzónév pedig Nicole Kidman, akivel a rendező legutóbbi filmjében, az Engedd el!-ben is együtt dolgozott. És aki itt úgy néz ki, mint David Bowie a Labirintusban.

How

Az már az előzetesből is kiderül, hogy csupa szív, csupa érzelem műről van szó, aminek megvan a maga különös humora és elképesztő látványvilága. A röviden csak HtTtGaP-ként emlegett filmet, amelynek Gaiman egyben executive producere is volt, Japánban már most decemberben bemutatják, mindenhol máshol csak 2018 elején kerül csak a mozikba.

How