Holtan találták az Indiana Jones 5. egyik stábtagját

A marokkói forgatáson dolgozó technikus holttestét a hotelszobájában fedezték fel. Halála nincs összefüggésben a produkcióval.

Nic Cupac halálának okát eddig nem közölték; annyit tudni, hogy váratlanul érte kollégáit. Az 54 éves férfi technikusként („kameramozgató” asszisztensként) dolgozott a second unitban (azaz a fő stábhoz képest a második, beosztott stábban).

„Szívünk és gondolataink Nic Cupac családjánál és barátainál járnak.

Hihetetlenül tehetséges kolléga és a filmes közösség megbecsült tagja volt,

aki nagyon fog hiányozni” – hozta nyilvánosságra egy közleményben az Indiana Jones-folytatást gyártó Lucasfilm egyik szóvivője.

Star Wars: Az utolsó Jedik. Forrás: Fórum Hungary


A produkció azt is közölte, hogy a marokkói Fezben történt haláleset nem áll összefüggésben a forgatással, a szomorú tragédia független attól. Cupac egyébként igen változatos filmográfiával büszkélkedhetett: pályája során kerek 60 alkotáson dolgozott; olyan filmekben segítette az operatőr munkáját, mint a Galaxis útikalauz stopposoknak, az Erőszakik, A Da Vinci-kód, A galaxis őrzői, a Bridget Jones babát vár, a Star Wars: Az utolsó Jedik, a Jurassic World: Bukott birodalom vagy a Venom 2.

A továbbra is hivatalos cím nélkül futó Indiana Jones-folytatásról egyébként akkor írtunk legutóbb, amikor a Disney – sok más filmjével együtt – erről is bejelentette, hogy elhalasztja a premierjét. Mindenki kedvenc régészprofesszorának várva várt új kalandja így 2022. július 29. helyett csak 2023. június 30-án érkezik. Azelőtt pedig a főszerepet alakító Harrison Ford vállsérülése miatt húzódott a forgatás.


(via CBR.com)

 

A Port.hu SZESSÖN című sorozatának meghívott vendége Szabó-Kulcsár Edina, aki egy eddig ismeretlen oldalát mutatja meg. A tévében többször is láttuk már, a social médiában is sokan követik, de azt talán még a legnagyobb rajongói sem sejtik, hogy mennyire tud gitározni.