Így gonoszkodik Az éhezők viadala előzményfilmjében Peter Dinklage

Befutott az első előzetes az Énekesmadarak és kígyók balladájához.

Forrás: Lionsgate

 

Bemutatták Az éhezők viadal-trilógia első előzményfilmjének trailerét. Az idén novemberben érkező film is Suzanne Collins regénye alapján készült, és a sztori középpontjában az a leendő Snow elnök áll, akit a filmverziókban Donald Sutherland alakított. A 2020-as kiadású Énekesmadarak és kígyók balladája 64 évvel a népszerű young adult kötetek cselekménye előtt játszódik, és azt az időszakot mutatja be, amikor a háborút követően tíz évvel az Egyesült Államok romjain Panemként újjáépülő ország megpróbál újra talpra állni.

A sztori szerint a nemesi családból származó, 18 éves Coriolanus Snow-nak mentorálnia kell a rossz hírű 12. körzetből származó Lucyt a 10. Éhezők Vidadal játék során. Az esélyek nem neki kedveznek, de Coriolanus hisz benne, hogy győztest tud faragni a mentoráltjából, akihez egyre közelebb kerül.

A 18 éves Snow-t Tom Blyth, Lucyt pedig az új West Side Story főszereplője, Rachel Zegler alakítja, aki már az előzetesben is megcsillogtathatja az énektudását. A rajongók azt is azonnal kiszúrták, hogy Zegler szarkasztikusan pukedlizik a trailerben, pont ahogy Jennifer Lawrence Katniss Everdeenje tette az eredetiben.

Az előzetesben feltűnik Viola Davis és Peter Dinklage, akik Volumnia Gaul és Casa Highbottom játékmestereket alakítják. Francis Lawrence rendező (ő jegyzi az eredeti trilógiát is) korábban az Empire-nek nyilatkozva elmondta, hogy Highbottom az egyik legbefolyásosabb ember Snow életében, a játékok kíméletlen irányítójaként ő határozza meg azokat a szabályokat, amelyek Coriolanus sorsát is irányítják. Az előzetesben ezt az intelmet adja neki:

A feladatod mentorként az, hogy ezekből az emberekből látványosságokat csinálj, ne pedig túlélőket."

A film bemutatója 2023. november 17-én lesz.

via: THR / Independent