Íme a filmtörténelem legszexibb horrorfilmes főgonoszai!

A PsychicWorld.com nevű site szakértői érdekes felmérést végeztek: Twitter-bejegyzések alapján megvizsgálták, kiket tartanak a netezők a legvonzóbbnak a horrorfilmes főgonoszok közül. Érdekes lista jött ki – még Freddy Krueger és Pinhead is befért a TOP5-be.

A vizsgálat módszertana a következő volt: halloween közeledtével a legismertebb horrorfilmes rémeket alapul véve megnézték, hogy a 2015 óta keletkezett összes Twitter-bejegyzés közül hányban említik együtt a szóban forgó karaktereket a ’szexi’ szóval. Ezt követően végigfuttattak az arcukon egy olyan appot, ami az aranymetszés szabályainak megfelelően állapítja meg, melyikük a legvonzóbb.

A tweetek és a GoldenFace applikáció eredményeit egymáshoz igazítva kijött egy „szexisségmutató”, ami minél jobban közelíti a 100 pontot, annál magasabb helyezést ért el az illető horrorgonosz. A PsychicWorld.com szakértői azt is vizsgálták, a szóban forgó karakterek közül melyek a legfélelmetesebbek: ennél a sorrendnél természetesen azt vették alapul, hogy a Twitter-posztokban melyikük neve mellett szerepelt a leggyakrabban a ’félelmetes’ jelző.

Ez alapján a következő sorrend alakult ki:

  • 1. Jason Voorhees
  • 2. Michael Myers
  • 3. Freddy Krueger
  • 4. Bőrpofa (Leatherface) – A texasi láncfűrészes mészárlás-filmekből
  • 5. Jigsaw (Kirakós) a Fűrész-filmekből
  • 6. Pinhead
  • 7. Pennywise az Az-filmekből
  • 8. Norman Bates
  • 9. Patrick Bateman
  • 10. Hannibal


Forrás: PsychicWorld.com

 

És akkor lássuk az izgalmasabb listát, minden idők legszexisebb horrorfilmes főgonoszait!

A tizedik helyet Jason Voorhees, a kilencediket Michael Myers, a nyolcadikat Bőrpofa (Leatherface), a hetediket Pennywise, a hatodikat Jigsaw (Kirakós) szerezte meg; az élmezőny pedig a következőképpen alakult:

5. Pinhead

Azt gondolnánk, a Hellraiser-filmek szögekkel kivert fejű főgonosza maximum a BDSM-ben utazó felhasználóknak csigázza fel a fantáziáját, de 81,80-as eredményével alig maradt le a negyedik helyezettől. A cenobiták vezetőjét alakító angol színész, Doug Bradley harmonikus vonásainak köszönhetően Pinhead kifejezetten magas arányszámot ért el a GoldenFace appnál: 71,48 százalékkal igazából meg is előzi a negyedik helyezettet, ám a jelek szerint a twitterezők őt kevésbé tartják szexinek (166,7 említés 100 ezer tweetenként).


4. Freddy Krueger

Habár lefogadtuk volna, hogy a Rémálom az Elm utcában-filmek halálosztójától senki sem indul be különösebben, a twitterezők (és a matematika) a jelek szerint másképp gondolják, és 84,11-es mutatóval ő lett a negyedik legszexibb horrorgonosz. Sőt, az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Twitter-bejegyzésekben magasan őt említik a legtöbbször együtt a ’szexi’ szóval (192,14-gyel 100 ezer bejegyzésből még az aranyérmest is megelőzi), az aranymetszésnek viszont csak 62,37 százalékban felel meg az arca, így lecsúszott a dobogóról. Bár gyanítjuk, hogy a GoldenFace app csak matematikai harmóniát mér, mert Robert Englund szanaszét égett arcot mintázó maszkját egy kicsit sem találjuk vonzónak.

Forrás: PsychicWorld.com

 

2. Megosztva: Hannibal és Norman Bates

Alig lemaradva a legszexibb rémtől a második helyet 94,02-es pontszámmal megosztva érdemelte ki Hannibal Lecter és a Psycho Norman Bates nevű sorozatgyilkosa. A kannibál pszichiáternél a Mads Mikkelsen által az NBC sorozatában életre keltett verziót vették figyelembe (nyilván ennek köszönhető az ezüstérem), Bates esetében pedig első filmes megjelenítését, azaz Hitchock klasszikusát, amelyben Anthony Perkins formálta meg. Mikkelsen arca egyébként 84 százalékban, Perkinsé pedig 79,37 százalékban felel meg az aranymetszés szabályainak, a tweetekben azonban Norman Batest nevezték többször szexinek (100 ezer bejegyzésenként 184,84 alkalommal, Hannibal 175,27-es eredményével szemben) – szóval mindenki döntse el maga, melyiküket tartja vonzóbbnak. Mi inkább tartózkodnánk.


1. Patrick Bateman

Fotó: Port.hu

 

A site felmérése szerint a tökéletest közelítő 94,97-es mutatóval az Amerikai pszichó antihőse végzett az első helyen. A filmverzióban Christian Bale által megformált figura lenyűgöző eredményt ért el az arc tökéletességét vizsgáló mérésben is: vonásai 83,53 százalékban felelnek meg az aranymetszés szabályai által megkövetelt harmóniának. Azért mielőtt nagyon vonzónak találnánk a karaktert,

érdemes felidézni, mi mindent művelt a kése, a láncfűrésze, a fejszéje és pár patkány segítségével áldozataival (főként prostituáltakkal vagy brókerkollégáival).


(via PsychicWorld.com)