Íme a filmvilág 5 legkínosabb szexjelenete!

Howard, a kacsa emberlánnyal, az Avatar főhőse kék űrmacskával szűrte össze a levet. Stallone pedig A pusztítóban nemcsak a vécében lévő három kagyló funkcióját, de a VR-szex lényegét sem értette meg.

Valljuk be, attól függően, hogy épp kivel nézünk együtt egy filmet, egy szexjelenet több okból is kínos lehet. Hiszen ha anyu, apu és még a nagyi (vagy épp a gyerekeid) is ott ülnek melletted, akkor még azt se nagyon akarod, hogy két szereplő túl sokáig csókolózzon, nemhogy ledobják a textilt és teljes erőbedobással egymásnak essenek! Vannak azonban olyan szexjelenetek, amelyekhez nem is kell egy rakás rokon vagy épp egy moziteremnyi csámcsogó-rágcsáló-mobilozó vadidegen ember jelenléte, egyedül nézve is épp elég kínosak. A Looper listája nyomán összeválogattuk közülük az öt legcikibbet.

Az alábbi filmrészletek a nyugalom megzavarására kifejezetten alkalmas jeleneteket tartalmaznak (nemcsak azért, mert meztelenség van bennük, hanem mert annyira bénák), így a megtekintésük szigorúan csak 18 éven felülieknek ajánlott!

1. Howard, a kacsa (1986)

Manapság már teljesen megszokott dolog, hogy A galaxis őrzői, a Bosszúállók és a többi, egyenként minimum 1 milliárd dollárt hazatalicskázó Marvel-blockbuster oszlopos tagja egy beszélő mosómedve, akit Mordálynak hívnak, és imád lövöldözni meg másoknak beszólogatni. 1986-ban azonban még egyáltalán nem volt felkészülve ilyesmire a világ: hiába volt a Howard, a kacsa alapja is egy népszerű Marvel-képregény, George Lucas cége, a Lucasfilm, valamint a filmmogul főiskolai csoporttársai, Willard Huyck és Gloria Katz hatalmasat buktak a filmadaptációval. Ebben persze valószínűleg közrejátszott az is, hogy a címbéli kacsa, vagyis egy másik világból Clevelandbe csöppent Howard intim kapcsolatba  keveredett egy fiatal rockénekesnővel (Lea Thompson) –

ám a hús-vér nőkkel szexelő, beszélő plüssállatok nagy korszaka csak jóval később, 2012-ben, a hatalmas kasszasikernek bizonyuló Teddel jött el.

 

2. A pusztító (1993)

Sylvester Stallone és Wesley Snipes kultikus sci-fi szatírája kiváló elképzelés volt a maga korában arról, milyen lesz a futurisztikus jövő. A filmben Sly alakítja John Spartant, a tipikus '90-es évekbeli zsarut, akit hibernáltak, de 2032-ben kiolvasztják, mert csak ő tudja elkapni egykori riválisát, a gyilkos kedvű Simon Phoenixet (őt alakítja Snipes). Így aztán Spartan egy olyan furcsa világban ébred, ahol tilos a káromkodás, a cigi, az alkohol, a húsevés, a kávé, a csoki, a küzdősport és a szerencsejáték, a vécépapírt pedig három kagyló helyettesíti (melyeknek a pontos használatával kapcsolatban még ma is csak találgatnak a film rajongói).

Ebben a bizarr módon békés Kaliforniában az emberek virtuális valóságban szeretkeznek, így a film egyik legviccesebb, egyszersmind legsutább jelenete, amikor  a jövő rendőre, Lenina Huxley (Sandra Bullock) szexuális aktust kezdeményez a vigyori Spartan társaságában.

A szex ugyanis itt csak egy „általános neurológiai izgalmi állapot”, amely a partnerünkről készült pszichedelikus színű képek gyors felvillanásából áll.

Csoda, ha szegény Spartant annyira sokkolja az egész, hogy inkább azonnal letépi a fejéről a VR-sisakot?

 

3. Showgirls (1995)

Máig érthetetlen, Paul Verhoeven rendező olyan mozitörténeti klasszikusok után, mint a Robotzsaru, Az emlékmás vagy az Elemi ösztön, miért gondolta azt, hogy a Las Vegas-i sztriptíztáncosnőkről is képes lesz kultfilmet forgatni. A Showgirls mélypontja kétségkívül a ma már inkább hírhedt, mintsem híres medencés szexjelenet, amelyben a nagyravágyó főhősnő, akit Elizabeth Berkley alakít, úgy vonaglik Kyle MacLachlan ölében,

mintha valaki épp most dobott volna be melléjük a vízbe egy bekapcsolt hajszárítót...

 

4. Amerikai szépség (1999)

Kétségtelen tény, hogy az Amerikai szépség nagyszerű film, tele fantasztikus alakításokkal. Ettől még nem kevésbé gusztustalan, hogy az egyik cselekményszálban a sztori középpontjában álló apuka (Kevin Spacey) a tinédzser lánya barátnője (Mena Suvari) után vágyakozik. Van is egy hányingerkeltő szerelmi jelenetük, ami tökéletesen rávilágít arra, mennyire helytelen volt az egész dolog a kezdetektől fogva. Ez a része a filmnek ráadásul igen rosszul öregedett: a MeToo utáni világban már nemigen lehetne leforgatni ugyanígy egy hollywoodi blockbusterben, Kevin Spacey-nek pedig azóta derékba is tört a karrierje, mivel (ahogy arról mi is beszámoltunk itt a PORT.hu-n) több fiatal férfi is szexuális zaklatással vádolta meg.

 

5. Avatar (2009)

James Cameron 2,7 milliárd dollárt termelő blockbustere elképesztő 3D-s látványvilággal kápráztatta el a nézőket 2009-ben, amit még az a tény sem árnyékolt be, hogy itt láthattuk a mozgókép-történelem legfurcsább szexjelenetét. A Pandora bolygón ugyanis a szeretkezés szemlátomást csak annyi, hogy az aktus két résztvevője „összeteszi, amije van” – jelen esetünkben a böszme kék macskaemberek a hajfonatuk végén tekergő indáikat. A címbéli avatartechnológiának köszönhetően ráadásul mindezt egy földi tengerészgyalogos, bizonyos Jake Sully (Sam Worthington) is képes átélni a valóságban nála sokkal nagyobb na'vi nővel, Neytirivel (Zoe Saldana), szóval ezek után arra már talán felesleges is kitérnünk, hogy

a fülledt üzekedés egy lilán pulzáló őserdőben zajlik, ahol foszforeszkáló medúzák repkednek mindenütt a levegőben...