Indiana Jones, Mandalóri, Andor, Willow – trailercunamit hozott a hétvége

A Disney a Comic Con helyett idén is a saját rajongókényeztető expójára, a D23-ra időzítette a legizgalmasabb előzeteseket és híreket.

Harrison Ford és Ke Huy Quan nagy találkozásáról már írtunk, de érdemes megnézni azt is, amiért Ford részt vett a rendezvényen.

Bemutatták ugyanis az első képsorokat az Indiana Jones várva várt 5. részéből. A jelenetek között szerepelt egy nagy New York-i felvonulás, egy lovas üldözés egy metróalagútban, egy vonatos képsor, valamint maga Indy, aki ikonikus ostorával egy tucat fegyverrel száll szembe.

 

A női főszereplő, Phoebe Waller-Bridge és James Mangold rendező is jelen volt az eseményen, ahol Ford burkoltan utalt arra, hogy az előző rész, a 2008-as A kristálykoponya királysága nem volt éppen a franchise csúcspontja.

"Nagyon büszkén mondhatom, hogy ez a film fantasztikus. És ő az egyik oka" - mondta Ford Waller-Bridge-re utalva. "Az Indiana Jones-filmek a rejtélyről és a kalandról szólnak, de a szívről is" – tette hozzá.

Szeptember 21-én érkezik a Disney Pluszra a legújabb Star Wars-széria, az Andor, de már a második évadot is berendelték. A Lucasfilm fejese, Kathleen Kennedy  elmondta, hogy a sorozat összesen 24 epizódos lesz, a műfaja kémthriller, és dicsérte a Bourne-franchise-ból ismert Tony Gilroyt, a showrunnert, amiért sikerült most is szállítania védjegyét, a "Bourne-feszültséget".

A főszerepet alakító Diego Luna elmondta, hogy a sorozat "egy forradalmár feleszméléséről szól", és hogy executive producerként nagyobb mozgásteret kapott a szokásosnál.

Az Andor a 2016-ban bemutatott Zsivány Egyes eseményei előtt 5 évvel játszódik, a második évad pedig a film előtti négy évet fogja felölelni.

Luna nemrég a The Hollywood Reporternek elmondta, hogy a 12 epizódból álló második évad olyan lesz, mintha különálló filmek lennének, mivel háromepizódos blokkokra van osztva, amelyek egy-egy évet fednek le a történetből.

A Mandalóri 3. évada is kapott egy előzetest. A főszerepet alakító Pedro Pascal mellett jelen volt az a Giancarlo Esposito is, aki a gonosz Moff Gideont alakítja, és elő is adott egy lelkesítő monológot a Star Wars nagyságáról.


A közönség kapott egy ízelítőt a Samuel L. Jackson neve által fémjelzett Secret Invasion című sorozatból is, amelyben a színész újra eljátszhatja Nick Fury karakterét. A teaserben őt láthatjuk, amint a Marvel Kapitányban bemutatott idegen faj, a Skrullok ellen harcol. A faj, amely képes alakot váltani, hogy szinte bármihez hasonlítson, évek óta beszivárog a Földre, ami azt eredményezi, hogy Fury és csapata elkezd gyanakodni mindenkire a környezetükben.

A Titkos invázióban új és régi karakterek is feltűnnek majd, akik már évek óta a Marvel Moziverzum részei. Cobie Smulders a sorozatban újra Maria Hillt alakítja, aki azt kérdezi Furytól a teaserben: "Évek óta hanyagolod a Földet. Rengetegszer kértem a segítségedet, és te hagytad, hogy ezek a hívások egyenesen a hangpostára menjenek", mire Fury azt válaszolja, hogy "Igen, de ez most más."

Furynak lesz egy Skrull szövetségese is, akit Ben Mendelsohn alakít. A Martin Freeman által játszott Everett K. Ross és a Don Cheadle által alakított War Machine is visszatér, Emilia Clarke pedig itt debütál az MCU-ban.

Lucasfilm mutatta be 1988-ban Ron Howard fantasyjét, a Willow-t, amely most sorozatban folytatódik. Visszatér a címszereplő Warwick Davis, ahogy a Sorshát alakító Joanna Whalley is – a film Han Solóját, Madmartigant alakító Val Kilmer viszont sajnos nem. Egy előzetes már korábban kijött, most kaptunk egy újabbat, és kiderült az is, hogy Christian Slater is szerepel a szériában. A rendezvényen is ott volt a színész, és elmondta, hogy meglepte, mennyit improvizálhattak a forgatáson. A premier november 30-án lesz.

Via: THR / Movieweb