Isten éltesse Jack Blacket, akinél nagyobb átéléssel senki nem mondja, hogy rock 'n roll!

Szinte hihetetlen, hogy Jack Black, akit úgy képzelünk el, mint mindenki legjobb hülye haverját, 49 éves!

Rock'n roll!!!!

Senki nem mondja nála szebben, hogy rock 'n roll, úgy hangzik, mint egy szerelmi vallomás, mint az élet értelme, a legvégső kérdésre adott tökéletes és megnyugtató válasz. Életét nem csupán végigkíséri a zene, hanem a saját jogán is elismert zenész - a Tenacious D 2014-es This is Your Life című tribute albumán szereplő Dio-feldolgozásért, a The Last In Line-ért megkapta az Év Legjobb Metál Előadásáért járó Grammy-t. 

A Tenacious D ugyanolyan őrült és vicces, no meg elhivatott, mint maga Black. 1994-ben alapította Kyle Gass-szel és 2012-ig bezárólag öt albumuk jelent meg. Kettejük vicces kalandjait mutatja be a Tenacious D, avagy a kerek rockerek (jaj, ez a borzalmas cím) című film, amiben a Végzet pengetőjét keresik, mert akinek birtokában van, az lesz a földkerekség legnagyobb gitárosa. 

 

Könyörgött a Led Zeppelinnek egy nótáért

A Led Zeppelin nemigen szereti engedélyezni, hogy filmekben használják a dalait, de Jack Black kétségbeesetten ragaszkodott ahhoz, hogy az Immigrant Song elhangozzék a Rocksuliban. Hogy meggyőzze az együttest, könyörgőre fogta, méghozzá igen stílusosan: ezer csápoló rajongó előtt küldött videóüzenetet a bandának, és Csizmás Kandúrosan kérlelte őket, hogy adják oda a nótát. Black közben annyira feltüzelte a rajongókat, hogy azok egy emberként üvöltötték a nevét. Az akció sikerült, a Zeppelin áldását adta, Black pedig kitörő örömmel őrjönghetett a filmben a dalra.

Évekkel, később, mikor az Immigrant Songot beválogatták a Thor: Ragnarök filmzenéjébe, mi több, a nagyon vagány előzetest is azzal adták el, Black videóüzenetet küldött Chris Hemsworth-nek, hogy ellopta az ötletét, hiszen ő olyan csodálatosan visította  a Rocksuliban, és kihívta egy mindent eldöntő csatára, egy közös jammelésre. 

 

Akár egy szuperhősnek, volt egy nemezise

A Rocksuli extrái között meséli el, hogy volt egy színész, aki sokszor komolyan esélyes volt ugyanarra a szerepre, mint ő. Nemezisének, ősellenségének, végzetének nevezte - Phillip Seymour Hoffmant! Blacket azért nehéz olyan drámai szerepekben elképzelni, amelyekben Hoffman elképesztőt alakított (azaz kábé mindegyikben), de lássuk be, a tragikusan elhunyt színész hülye vígjátékokban is rendesen odatette magát, mint a Derült égből Polly-ban.

 

Család

Black szülei műholdakat terveztek, anyja a Hubble űrteleszkóp munkálatain is dolgozott. Anyja révén zsidó neveltetést kapott, és még bar-micvója is volt. Szülei 10 éves korában elváltak, utána apja nevelte, de megmaradt jó kapcsolata anyjával. Felesége, Tanya Haden elismert csellista, Charlie Haden jazz-nagybőgős lánya. Még a középiskolából ismerik egymást, majd 15 évre elveszítették egymást szem elől, aztán 2006-ban összeházasodtak. Két gyerekük van, és noha Black ateistának vallja magát, zsidó vallásos nevelést kapnak.

@thebreeders #cannonball

Jack Black (@jackblack) által megosztott bejegyzés,

 

Háromszor is elsírta magát a Toy Story harmadik részén

Bár aki nem sír rajta, annak nincs szíve.

(Forrás: Factinate)