Iszonyúan kiakadtak a rajongók a Mario-mozifilm trailerén

A Super Mario Bros.: A film című animációban a bajszos vízvezeték-szerelőnek Chris Pratt kölcsönzi a hangját, de ez a net népe szerint egyáltalán nem hasonlít a Mario-játékokból már jól ismert hangra.

Évtizedekkel azután, hogy a Nintendo a híres-hírhedt 1993-as élőszereplős Super Mario Bros. gigászi bukását követően kivonult Hollywoodból, a videójáték-gyártó cégóriás most visszatér a vászonra! Jövőre ugyanis mozikba kerül a Universal forgalmazásában az Illumination (ez a Minyonok mögött álló stúdió) legújabb animációs filmje, a Super Mario Bros.: A film, melynek az új előzetese a Nintendo Direct csütörtöki bemutatója során került nyilvánosságra. Igazi sztárparádé szólalt meg benne: Chris Pratt kölcsönzi Mario hangját, Anya Taylor-Joy szinkronizálja Peach hercegnőt, Charlie Day Luigit, Jack Black Bowsert, Seth Rogen pedig Donkey Kongot. Íme az új trailer:

A fenti előzetes több mint egy évvel azután futott be, hogy nyilvánosságra hozták: Chris Pratt kölcsönzi Mario hangját. A dühös rajongók már korábban is azt követelték a közösségi médiában, hogy A galaxis őrzői sztárja helyett másvalaki, lehetőleg egy olasz színész hangján szólaljon meg a kis bajszos vízvezetékszerelő - még úgy is, hogy a ma már legendás

It’s-a me, Mario!

kiáltás eléggé sértő az olaszokra nézve, mert a sztereotípiákat erősítve az akcentusukon gúnyolódik.

Most viszont felrobbant az internet amiatt, hogy míg Black Jack elváltoztatta a hangját, Chris Pratt egyáltalán nem beszél idétlen olasz akcentussal!

Íme néhány felháborodott Twitter-bejegyzés:

A legviccesebb az egészben az, hogy Chris Pratt azt nyilatkozta, igen keményen dolgozott Mario hangján, hogy aztán végül Chris Pratt hangján szólaljon meg.

 

Oké, a Mario-film animációja gyönyörűen néz ki, és várom, hogy lássam, mi a cselekmény. De ez, te jó isten, nem tudom túltenni magam a tényen, hogy Chris Pratt a sima s*ggfej hangját, MONDOM A SIMA S*GGFEJ HANGJÁT HASZNÁLJA MARIÓKÉNT.

 

Én, amint Chris Pratt hangját hallom Mario szájából.

 

JACK BLACK EGY KARAKTER HANGJÁT ADJA, CHRIS PRATT PEDIG HATÁROZOTTAN NEM!

 

Látszik, hogy Jack Black rengeteg munkával szívét-lelkét beleadta Bowser hangjába, míg Chris Pratt csak... beszélt? Kicsit furcsa, de a látvány k*rva jó, és imádom az egésznek a hangulatát. Izgatottan várom ezt az kibek*rt Mario-filmet!

A Super Mario Bros.: A film 2023. április 7-én kerül az amerikai mozikba, a UIP-Duna Film viszont (a jelenlegi információink szerint legalábbis) már március 30-án bemutatja Magyarországon.

(via Hollywood Reporter & Deadline)