Itt a Szörnyella első előzetese!

A tegnapi promóciós fotó után máris itt a trailer, amit megtekintve az az érzésünk támad, hogy Emma Stone Szörnyella de Frászához a 101 kiskutya mellett sokat merítettek Harley Quinn figurájából is.

Hiszen miközben a szerdán nyilvánosságra hozott képen a színésznő úgy festett, mintha csak egy nyolcvanas évekbeli brit punkrock banda lemezborítójáról lépett volna elő, a most bemutatott másfél perces kisfilmben teljesen Harley Quinn-epigonnak tűnik – kétféle színűre festett hajától kezdve (mondjuk az az eredetiben is ilyen volt) az erős sminken és az általa használt harsány színeken át egészen az őrült viselkedéséig.

A magyar mozikban elvileg május 27-én bemutatandó Szörnyella egyébként egy eredettörténet, azaz azt mutatja be, hogyan lett a karakter az, akinek a 101 kiskutya-filmekben és -rajzfilmekben megismertük. A hetvenes évek Londonjában játszódó sztoriban Emma Stone egy punk divattervezőt alakít, aki be akar törni a felsőbb osztályok köreibe, és ezen folyamat alatt semmitől sem riad vissza. Ennél sokkal több a frissen nyilvánosságra hozott előzetesből sajnos nem derül ki.


De a trailer ennek ellenére elég erős: láthatunk például a szerepben nyilvánvalóan örömmel parádézó Stone mellett képeket egy kísérteties várkastélyról és egy lángba borult épületről is, mintegy a karakter őrületét hangsúlyozva.

A filmet egyébként a Plasztik szerelem, a Tara alteregói című sorozat, a Frászkarika-remake (haha, Frász!) vagy az Én, Tonya direktoraként ismert ausztrál Craig Gillespie rendezte,

és Stone-on kívül olyan színészek játszanak még benne, mint Mark Strong, Emily Beecham vagy Emma Thompson, Jaspert és Horace-t, Szörnyella hírhedt segítőit pedig Joel Fry (Trónok harca, Yesterday) és Paul Walter Hauser (Én, Tonya, Cobra Kai) formálják meg.

Az elmúlt években bemutatott élőszereplős Disney önremake-ek közül az Aladdin, A szépség és a szörnyeteg, illetve Az oroszlánkirály világszerte mind túlszárnyalták az egymilliárd dolláros jegybevételi álomhatárt, de a Dumbó és a Mulan csúnyán megbukott (utóbbi alkotás mondjuk sok országban csak a Disney+-on debütált). A Szörnyella azonban a megvalósítást tekintve nem ezeknek a műveknek a taktikáját követi, hiszen nem egy az egyben a 101 kiskutya feldolgozása, hanem inkább úgy működik, mint a Csipkerózsika alapján készült Demóna. Hát, majd meglátjuk, mire lesz ez elég!


(via The Verge)