Jane Fonda elmesélte, hogyan tett neki tisztességtelen ajánlatot René Clément rendező

Clément az 1964-es A macskák című film forgatásán akart ágyba bújni az akkor 27 éves színésznővel.

Jane Fonda a Watch What Happens Live című tévéműsor legutóbbi adásában elárulta, hogy a neves francia rendező, René Clément az 1964-es A macskák című thriller forgatása során arra kérte, hogy feküdjön le vele. Erről azután beszélt a 85 éves színésznő, hogy a műsorvezető, Andy Cohen megkérte, nevezzen meg „egy olyan férfit Hollywoodból, aki egyszer megpróbálta felszedni, de vissza lett utasítva”. Az Oscar-díjas színésznő ekkor mondta el, mit akart tőle René Clément:

Nos, ő azért akart velem lefeküdni, mert azt mondta, hogy a karakteremnek orgazmusa van a filmben, neki pedig látnia kell, milyenek az orgazmusaim. Ezt franciául mondta, én pedig úgy tettem, mintha nem érteném.

Jane Fonda 27 éves volt ekkor, a rendező 51.

Forrás: Handout/HFPA via Getty Images

 

Clément az '50-es és a '60-as évek egyik legtermékenyebb francia filmrendezője volt, pályafutása során öt díjat nyert a cannes-i filmfesztiválon. 1996-ban, 82 évesen halt meg.

A macskákban egy Marc nevű fickó (Alain Delon) New York-i alvilág elől menekülve a francia Riviérán köt ki, egy villában, ahol mindössze ketten élnek, egy özvegy, és a szobalánya, Melinda (őt alakította Jane Fonda). Az agyafúrt Marcnak kezdettől fogva gyanús a helyzet, melyről kiderül, valójában nem annyira irigylésre méltó, mint amennyire annak tűnik, a ház lakói ugyanis korántsem a címbéli szelíd macskák...

(via Variety)