Kedvenc színészeink, akik gyűlölték egymást a forgatásokon – 1. rész

Tudtad, hogy Claire Danes és Leonardo DiCaprio, sőt, Gillian Anderson és David Duchovny is fújtak egymásra a '90-es években?

Az igazán jó színész alighanem az, aki úgy is el tudja hitetni a nézővel, hogy imádja a filmbéli kollégáját, ha civilben ki nem állhatják egymást. Számos olyan esetről lehet tudni, amikor egy-egy film hősszerelmesei a valóságban gyűlölték a másikat, vagy amikor filmbéli bajtársak mentek egymás idegeire a forgatási szünetekben. Összeállításunk első felvonásához a Nickiswift.com cikkéből választottunk ki tizenegy puskaporos hangulatú esetet.

1. Claire Danes és Leonardo DiCaprio (Rómeó és Júlia)

Kép: Port.hu

 

Ez az 1996-os Shakespeare feldolgozás igencsak formabontó volt amiatt, hogy XX. századi rivális bűnbandák közé emelte át minden idők legnépszerűbb szerelmi történetét. Rómeó és Júlia, azaz Leonardo DiCaprio és Claire Danes igazi álompárként szerepelt a korabeli Cinema és BRAVO magazinokban, a valóságban azonban ki nem állhatták egymást: DiCapriónak nem tetszett, hogy a 17 éves Danes kimért és ideges, Danes pedig utálta a huszonéves, örökmozgó DiCapriót, amiért folyton megtréfálta valamivel a stábtagokat.

 

2. Beatrice Arthur és Betty White (Öreglányok)

Hiába futott nagy sikerrel a tévében 1985 és 1992 között ez a sorozat, a főszereplő színésznők egyáltalán nem szívelték egymást a kamerákon kívül. Ennek leginkább az volt az oka, hogy Betty White az örök pozitív hozzáállásával egy idő után már az őrületbe kergette a zsörtölődőbb Beatrice Arthurt.

 

3. Nick Nolte és Julia Roberts (A zűr bajjal jár)

Kép: Port.hu

 

Julia Roberts sosem titkolta, mennyire gyűlölte Nick Nolte-t az 1994-es A zűr bajjal jár forgatásán: egy interjúban például konkrétan undorítónak nevezte a kollégáját, akivel csókolózni sem volt hajlandó a vásznon. Annyira mérges volt közöttük a viszony a forgatáson, hogy a rendező, Charles Shyer bizonyos jeleneteket inkább dublőrrel vett fel, csak hogy távol tartsa egymástól a két sztárt.

 

4. Teri Hatcher és Marcia Cross (Született feleségek)

Kép: Port.hu

 

A Született feleségek nem voltak ám akkora barátnők a való életben, mint a 2004 és 2012 közt futó, népszerű sorozatban. Marcia Cross például teljesen kiakadt azon, hogy a Vanity Fair magazinnak készített promóciós fotózáson nem ő, hanem az egykori Bond lány, Teri Hatcher állt középre, aki egyébként is szerette magáról azt hinni, hogy ő a sorozat egyszemélyes hajtómotorja. Cross bosszúból nem írta rá kolléganője nevét a búcsúajándékokra, amiket a sorozat fináléja után a főszereplők adtak a stábtagoknak.

 

5. Debra Winger és Shirley MacLaine (Becéző szavak)

Kép: Port.hu

 

Ebben az 5 Oscar-díjat bezsebelt 1983-as vígjátékban Shirley MacLaine egy ódivatú anyát játszott, Debra Winger pedig a lázadó lányát alakította. Filmbéli rivalizálásuk azonban sajnos a való életre is igaz volt: állítólag nemcsak verbális, de fizikai erőszak is lezajlott kettejük között. Az, hogy a filmforgatás nem esett kútba, csak a villámhárítóként működő Jack Nicholsonnak volt köszönhető. Ráadásul a két színésznő egymás iránti utálata a bemutató után sem csillapodott: mindkettejüket jelölték ezért a filmért a legjobb női főszereplő Oscar-díjára, amit végül Shirley McLaine kapott meg, és a köszönőbeszédében utoljára még odaszúrt egyet a kolléganőjének: „Én érdemeltem meg!” – mondta.

 

6. Gillian Anderson és David Duchovny (X-akták)

Kép: Port.hu

 

Hihetetlen, de igaz! David Duchovny és Gillian Anderson úgy is képes volt megharagudni egymásra, hogy leforgattak 9 évadnyi X-aktákat, plusz két mozifilmet, majd a nagy visszatérést jelentő (és a rajongókat eléggé megosztó) 10-11. évadokat is. A '90-es években még amiatt fújtak egymásra, mert egy időben a semmin is képesek voltak összevitatkozni, aztán később Anderson teljesen jogosan haragudott meg a kollégájára, mivel neki nemcsak a '90-es években, de még 2016-ban is csak feleakkora gázsit kínáltak a producerek, mind Duchovnynak, holott Scully kezdettől fogva ugyanolyan fontos, és ugyanolyan népszerű karakter volt, mint Mulder.

 

7. Dustin Hoffman és Meryl Streep (Kramer kontra Kramer)

Kép: Port.hu

 

Ebben az 1979-es filmben a két hollywoodi nagyágyú egy válófélben lévő, valaha boldog párt alakít, ahol az anya önmegvalósítása miatt az apára hárul a gyereknevelés. Meryl Streep azonban egy 2011-es CBS interjúban arról mesélt, hogy Dustin Hoffman a method acting híveként a valóságban is felpofozta őt, amikor egy ilyen jelenetet vettek fel, ami a színésznőben nagyon rossz és fájdalmas emlékként maradt meg még évtizedekkel később is.

 

8. James Franco és Tyrese Gibson (Annapolis – Ahol a hősök születnek)

Kép: Port.hu

 

Meryl Streephez hasonlóan Tyrese Gibson sem vette jó néven, amikor filmbéli kollégája, James Franco a 2006-os Annapolisban tényleg megütötte a drámaibb hatás kedvéért a bokszringes jelenetben, nem csak imitálta az ökölvívást a szorítóban. Franco később a GQ magazinnak elismerte, hogy egy ökör volt a forgatáson, de annyira beleélte magát a szerepbe, hogy nem volt tisztában azzal, hogy ez nem fest majd túl jó képet róla a pályatársai és a rajongói körében.

 

9. Bill Murray és Lucy Liu (Charlie angyalai)

Kép: Port.hu

 

Bill Murray köztudottan nehéz eset, akivel nem egyszerű a közös munka. A 2000-ben mozikba kerülő Charlie angyalai forgatása alatt például olyan rossz volt a viszonya Lucy Liuval, hogy a 2003-as folytatásban inkább lecserélték Bernie Macre. A két sztár munkakapcsolata állítólag azért romlott meg, mert Murray pocsék színésznőnek tartotta Liut, és ennek rendre hangot is adott. Állítólag az egyik ilyen beszólása után a színésznő felpofozta az egykori szellemirtót.

 

10. Charlize Theron és Tom Hardy (Mad Max – A harag útja)

Kép: Port.hu

 

2015-ben a fél világ George Millert ünnepelte, amiért annyi év elteltével ő maga rendezett folytatást a kultikus Mad Max-trilógiához, ám annak is gyorsan híre ment, mennyire harapós volt a viszony a forgatás alatt a két főszereplő, Charlize Theron és Tom Hardy között. A színésznő saját bevallása szerint nem érezte át, mekkora teher Tom Hardynak Mel Gibson örökébe kell lépnie. Hardy pedig nagyon nehezen kezelte, hogy az igazi sivatagban, igazi autókkal felvett film valójában csak Miller fejében állt össze egységes egésszé, és mivel emiatt sokszor kiakadt, szerinte Theron jobban járt volna egy ilyen típusú forgatásokban már sokkal rutinosabb színészpartnerrel.

 

11. Tom Hardy és Shia LaBeouf (Fékezhetetlen)

Forrás: Port.hu

 

Tom Hardy életében persze nem a Mad Max 4. volt az első olyan forgatás, ahol megkeserítette filmbéli partnere életét a közös munka során. Már a 2012-es Fékezhetetlen című krimiben is egymás idegeire ment a szeszcsempész Bondurant fivéreket alakító Hardy és Shia LaBeouf, akik a testvéri civódást sokszor kamerán kívül is folytatták.