„Kelj fel, Keanu!” – megjöttek az első reakciók a John Wick 4-re

A közönség odavan érte, de akad, aki húzza a száját a játékidő miatt.

Hétfő délután egy félig titkos vetítést tartottak a Keanu Reeves főszereplésével érkező John Wick 4. felvonásából, a South by Southwest Film & TV Fesztiválon, Austinban. A The Hollywood Reporter újságírója teljesen el volt ragadtatva, és bár azt írja, hogy a negyedik rész kétszer olyan hosszú, mint az első, megéri végigülni:

“Minden órában van egy hosszú, epikus akciószekvencia, ami a franchise-ra jellemző káoszt, erőszakot, balettos mozgást és morbid humort vegyíti” 

A közönség végig szurkolt a karakternek, egy alkalommal, mikor a főszereplő kizuhant egy ablakon, egy nő felkiáltott: “Kelj fel, Keanu!”, amit hatalmas ujjongással fogadott a közönség. 

A vetítésen maga Keanu Reeves is részt vett, aki a film után elárulta, hogy

erről a forgatásról John Wick óráját és jegygyűrűjét vitte haza.

A rendező, Chad Stahelski arra a kérdésre, hogy mik voltak hatással a negyedik részre, Sergio Leone filmjeit és Walter Hill 1979-es alkotását, A harcosokat említette.

A rajongók a Twitteren is áradoztak az új részről:

“az utolsó egy óra kalapácsként ver fejbe: ez a legjobb akciószekvencia, amit valaha láttam. Borzasztóan imádom Keanu-t”

 

“Minden pillanat megéri a játékidőből, Keanu Reeves ismét őrült mutatványokat hajt végre, Chad Stahelski pedig biztosíték arra, hogy egy kiváló akciófilmet látunk”

 

A The Guardian újságírója viszont nem volt ennyire elájulva a negyedik John Wick-filmtől. A legnagyobb gondja, hogy értelmetlenül hosszú lett az új felvonás, és koránt sincs benne annyi kraft. Ráadásul önismétlő és kiszámítható, mondvacsinált konfliktusokkal. Miként írja:

“Hollywood békét kötött a háromórás kasszasikerrel, és ezt várja a közönségtől is”

A The Hollywood Reporter újságírója ugyanakkor külön felhívja a figyelmet, hogy

van egy stáblista utáni jelenet is, szóval senki se pattanjon fel a film végén.

A John Wick: 4. felvonás március 23-án érkezik a hazai mozikba.


(via The Hollywood Reporter, The Guardian)