Készül a Legenda vagyok folytatása

Megint Will Smith lesz a főszereplő, akihez ezúttal Michael B. Jordan is (Creed-filmek, Fekete Párduc) csatlakozik. A két sztár producere is lesz a második résznek.

A Warner Bros. berkeiben készülő produkció forgatókönyvét ezúttal is Akiva Goldsman (Egy csodálatos elme, A remény bajnoka, A Da Vinci-kód) és Mark Protosevich (A sejt, Poseidon, Thor) írta;

Goldsman szintén beszáll producerként is a Legenda vagyok 2-be.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Will Smith (@willsmith) által megosztott bejegyzés


Egyelőre egyéb részletet nemigen tudni a projektről, de Will Smith már elég izgatott lehet, hiszen azonnal megosztott egy promófotót az Instagramon, amire Jordant is betagelte. Az első film egyébként Richard Matheson 1954-es regénye alapján készült, de ettől a folytatásban már minden bizonnyal elszakadnak.

A Francis Lawrence (Constantine – A démonvadász, Az éhezők viadala-filmek) által rendezett 2007-es első rész egy Robert Neville nevű virológusról szól, az egyetlen emberről New Yorkban, aki túlélte azt az ember által előidézett járványt, ami mindenkit – szó szerint – vérszomjas mutánssá változtatott. A cselekmény során az ő harcát láthattuk, ahogy megpróbál gyógyírt találni a kórra, miközben folyamatosan körbe van véve a mutánsokkal.


A folytatás cselekményének ugyanakkor még semmilyen részletét sem hozták nyilvánosságra, és a rendező személye sem ismert. Aki pedig velünk együtt azon csodálkozik, mégis hogy lehet a 2007-es film eredeti befejezése után folytatást készíteni hozzá, az jó, ha tudja, hogy a moziban látottakhoz képest létezik egy alternatív, a rajongók által viszont sokkal szívesebben fogadott verzió, ami a DVD-megjelenés extrái közé került fel (a fenti videó a két változatot hasonlítja össze – csak az kattintson, aki már látta a filmet). Szóval a második rész minden bizonnyal ezt a sztorit folytatja majd.


(via NME, Variety)