Kiderült, ki lesz a következő Mad Max-film főgonosza

A Furiosa című spinoff Charlize Theron karakterének fiatalkorát meséli el Anya Taylor-Joyjal a főszerepben, a főgonosz pedig Chris Hemsworth lesz. Már a bemutató ideje is megvan.

A Blood, Sweat & Chrome: The Wild and True Story of Mad Max: Fury Road (Vér, verejték és króm: A Mad Max – A harag útjának vad és igaz története) című könyv szerzője, Kyle Buchanan alaposan beleásta magát George Miller hat Oscar-díjas zseniális őrületének forgatási titkaiba,  méghozzá olyannyira, hogy a már évek óta emlegetett Furiosa-spinoff főgonoszát alakító színész nevét is tudja.

Aki nem más, mint Chris Hemsworth.

Ez elsőre talán furcsán hangzik, hiszen mióta kiderült, hogy az addig jobbára csak a külseje miatt foglalkoztatott színész bitang jó komikus, nehéz lenne elképzelni egy posztapokaliptikus világ velejéig romlott gonosztevőjeként. De aki látta a 2018-as Húzós éjszaka az El Royale-ban című filmet, tapasztalhatta, hogy Hemsworth remekül játszik aljas gazembert.

Forrás: Mark Metcalfe / Getty Images for Disney


Buchanan könyvében P. J. Voeten, A harag útjának egyik producere és első rendezőasszisztense mesélte el, hogyan választották ki az ausztrál színészt: George Miller előbb pusztán udvariasságból foglalkozott az ötlettel, később azonban teljesen beleszeretett. Mivel a fiatal Furiosáról szól majd a következő film, A harag útjának főgonoszait is láthatjuk majd, de a színészeket még nem választották ki.

Az is kiderült, hogy az előző filmmel ellentétben, ami gyakorlatilag egy hatalmas üldözés volt, az egyszerűen csak Furiosa címre keresztelt film egy hagyományos történetet fog elmesélni, bemutatja, hogyan válik a vad jövő lányából az a félkarú harcos, akit A harag útjában láthattunk. Ugyanakkor jobban megismerhetjük majd a világot is, sőt, azokat a városokat is, amelyeket eddig csupán emlegettek.

Egyébként alig tudni valamit a készülő filmről: Charlize Theron szerepét Anya Taylor-Joy veszi át, Hemsworth mellett Tom Burke is feltűnik (őt legutóbb J.K. Rowling krimijeinek sorozatfeldolgozásában láthattuk mint Cormoran Strike), a rendező pedig természetesen ismét George Miller. A filmet 2024. május 24-én tervezik bemutatni.

 

(Forrás: SlashFilm)