Kiderült, mit művelt Bill Murray a leállított forgatáson

Zaklatás a vád, állítólag 100 ezer dollárt kellett az áldozatnak fizetnie.

Megírtuk mi is, hogy májusban a Searchlight Pictures felfüggesztette az Aziz Ansari, Seth Rogen és Bill Murray főszereplésével készülő Being Mortal (Halandónak lenni) című film forgatását, mivel nem megfelelő viselkedés miatt bepanaszolták Murray-t.  A színész is megszólalt az ügyben, de részleteket nem árult el, csak annyit, hogy „csináltam valamit, amit én viccesnek gondoltam, de ő nem így fogta fel.”

Most viszont kiderült, hogy a színész 100 ezer dollárt fizetett kompenzációként egy női munkatársának, akit fogdosott és maszkon keresztül megcsókolt.

A Puck News beszámolója szerint a szóban forgó nő egy fiatalabb produkciós asszisztens, az incidensre pedig a díszletben, egy ágy "közvetlen közelében" került sor. Murray azt mondta, hogy csak "tréfálkozott", míg

a "sokkal fiatalabb" női munkatárs azt mondta, hogy a férfi tetteit "teljesen szexuálisnak" értelmezte, és "elborzadt".

A nő hivatalos panaszt tett, akárcsak egy másik munkatárs, aki szemtanúja volt az esetnek. A Searchlight Pictures a panaszra hivatkozva, Murray megnevezése nélkül szüneteltette a gyártást, amíg a színész és az asszisztens mediációba kezdtek.

A megegyezés értelmében Murray mintegy 100 ezer dollárt fizet, cserébe a nő beleegyezett a titoktartásba, valamint abba, hogy lemond minden jogi követeléséről a Being Mortal című film producereivel, köztük a Searchlighttal és a tulajdonos Disney-vel szemben.

A film forgatása – amely Aziz Ansari első rendezés lett volna – nem folytatódott, pedig már nagyjából félig kész volt. Még az sincs kizárva, hogy törlik a produkciót, de az újraforgatás is opció, és ez esetben Murray-t lecserélnék.

Bill Murray és Geena Davis a Viszem a bankotban (Forrás: Warner Bros.)

 

A színész viselt dolgaival kapcsolatban Geena Davis új memoárjából is kiderült néhány nem túl hízelgő részlet. A színésznő állítása szerint 1989-ben, a Viszem a bankot forgatása közben Murray ragaszkodott ahhoz, hogy egy masszázsszerszámot használjon rajta.

Többször is nemet mondtam, de ő nem engedett"

- írta Davis. hozzátéve, hogy "a többi férfi a teremben semmit sem tett, hogy abbahagyja.”

Davis azt is állította, hogy Murray verbálisan szidalmazta őt a stáb előtt. "Legalább 300 ember volt ott, de Murray-t ez nem zavarta, ott ordibált velem mindenki előtt" - írta.

A két színész azóta sem találkozott egymással. Arról, hogy Murray nem egy könnyű eset a forgatásokon, korábban itt és itt írtunk.

Via: Guardian / The Independent