Lehet, hogy nem lesz teljesen sz*r Kenneth Branagh következő Poirot-filmje?

A rendező a jelek szerint taktikát váltott. Nézd meg az A Haunting in Venice első előzetesét!

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az A Haunting in Venice Agatha Christie-nek egy kevésbé ismert Poirot-regényén, az 1969-es Hallowe’en Partyn alapul (ami magyarul Ellopott gyilkosság, illetve Halloween és halál címmel is megjelent már). A sztori valóban mindenszentek előestéjén, Velencében játszódik, a II. világháború után. A már visszavonult Hercule Poirot pedig egy szeánszon vesz részt egy roskatag palotában, ahol persze a kísérteties hangulat közepette hamarosan meggyilkolnak valakit, így a mesterdetektív kénytelen újból szolgálatba helyezni magát.

A szeánszot vezető médiumot nem más játssza, mint a nemrégiben Oscar-díjat nyert Michelle Yeoh; rajta kívül olyan sztárok szerepelnek még a filmben, mint

Tina Fey, Jude Hill, Kelly Reilly, Jamie Dornan és persze maga a rendező, Kenneth Branagh mint Poirot.

Fey Branagh beszámolója szerint a detektív egy író barátját alakítja, és a színésznő nagyon jól ismeri Agatha Christie univerzumát.


Míg a két korábbi Branagh-féle Christie-feldolgozás jól ismert, népszerű regényeket dolgozott fel, a Gyilkosság az Orient expresszen, illetve a Halál a Níluson címűt, ez az első alkalom, hogy az Ellopott gyilkosság / Halloween és halál vászonra kerül. Ami minden bizonnyal jól jön az alkotónak, hiszen az első két Poirot-kalandja csúnyán elvérzett a korábbi adaptációkkal összehasonlítva (a PORT.hu szerzője itt akadt ki a Halál a Nílusonra), és az is világosan látszik, hogy a rendező nem igazán érzi Agatha Christie világát – vagy legalábbis gyökeresen mást gondol róla, mint a többség.

Az mondjuk a most nyilvánosságra hozott trailerből is kitűnik, hogy ezúttal sem egy szokásos Poirot-feldolgozást láthatunk, hiszen a krimi királynőjének világában kifejezetten ritka a természetfeletti; Branagh viszont – ennyiből legalábbis úgy látszik – úgy adaptálta a sztorit, mintha

vérbeli kísértethistória

lenne, az annak megfelelő horrorisztikus hatáseszközökkel. Szeptember 14-én kiderül, ezúttal bejött-e a számítása.


(via Variety)