Linda Hamilton is visszatér a Terminátor 6-ban!

James Cameron szerint ha a 60 éves akciósztárok ma is öldöshetik a rosszfiúkat, akkor a legvagányabb női akcióhős is.

A Hollywood Reporter exkluzív hírként hozta le Jame Cameron bejelentését: Linda Hamilton is csatlakozik Sarah Connorként az újramelegített Terminator franchise-hoz. A rendező (aki egyébként 1989-től tíz éven át Linda Hamiltonnal élt, gyerekük is született) így indokolta a 60 éves színésznő visszatérését:

Visszatértek a nagy akciósztárok, manapság 50 és 60 éves férfiak gyilkolják a vásznon a rosszfiúkat. Miért ne csinálhatná ezt egy ilyen korú nő is?

A sorban hatodik Terminator-mozifilm James Cameron tervei szerint a T2-t folytatná, így központi szerepet kapna benne Sarah Connor és az átprogramozott T-800-as, vagyis Linda Hamilton és Arnold Schwarzenegger is. Természetesen a rendező nem rájuk és a nosztalgiára akarja építeni az új filmet, mert egy 18-20 év körüli női főszereplőt is aktívan keresnek, akivel majd felépíthetnek egy új trilógiát – vagyis Cameronék is a Star Wars 7 egyszer már bevált receptjét követik.

Az új film sztoriját maga James Cameron találta ki, a végleges forgatókönyvön jelenleg David Goyer, Charles Eglee és a Sarah Connor krónikái tévésorozatot is jegyző Josh Friedman dolgoznak. A rendező a Deadpool 2-ből kiszálló Tim Miller lesz, Edward Furlong és Robert Patrick viszont a tervek szerint nem térnek vissza.