Magyarországon is bemutatják Brendan Fraser ünnepelt filmjét, A bálnát

A Brendan Fraser főszereplésével készült film világpremierjét a Velencei Filmfesztiválon tartották, és zajos siker aratott, a kritikusok már most odaadnák neki az Oscart.

Magyarországra is megérkezik, igaz, csak 2023 februárjában Darren Aronofsky (Rekviem egy álomért, Fekete hattyú, Anyám!) szívszorító drámája, A bálna (The Whale). A filmben Brendan Fraser  egy 300 kilós, magányosan éldegélő angoltanárt alakít, aki megpróbál újra kapcsolatba lépni elhidegült tinédzser lányával (a Stranger Things Maxeként ismertté vált Sadie Sink), hogy egy utolsó esélyt kapjon a megváltásra. A rendezőnek ez az első filmje a 2017-es Anyám! óta.

Brendan Fraser - A bálna; Forrás: ADS

 

A színész alakításával elnyerte a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál TIFF Tribute-díját, amit az elmúlt években több Oscar-jelölt és -díjas színész is megkapott.

A TIFF Tribute-díj egy viszonylag új, ám nem kevésbé jelentős kitüntetés a díjátadó szezonban, ugyanis az elmúlt években jelentős Oscar-jelöltek kapták meg. A díj 2019-es bevezetése óta a fesztivál éves gáláján olyan későbbi Oscar-jelöltek és/vagy -győztesek kapták meg, mint Benedict Cumberbatch (A kutya karmai közt), Jessica Chastain (Tammy Faye szemei), Joaquin Phoenix (Joker) és Anthony Hopkins (Az apa).

A film világpremierjét a Velencei Filmfesztiválon tartották, ahol annyira lenyűgözte a közönséget, hogy a bemutató után hatperces ovációval ünnepelték Brendan Frasert és a produkciót. A videón jól látszik, hogy a színész könnyekig hatódott. Külföldi kritikusok ódákat zengenek a filmről, sőt, képzeletben már az Oscar-díjat is Brendan Frasernek ítélték

 

A filmet az ADS forgalmazásában láthatjuk majd a mozikban, a tervezett magyarországi premier 2023. február.