Brendan Fraser új szerepe Oscart érhet

Elnyerte a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál TIFF Tribute-díját, amit az elmúlt években több Oscar-jelölt és -díjas színész is megkapott.

A visszatérő színész elnyerte a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál TIFF Tribute-díját Darren Aronofsky A bálna című filmjében nyújtott alakításáért, amelyben egy visszahúzódó, rettenetesen elhízott angoltanárt játszik, aki megpróbál újra kapcsolatba lépni elhidegült kamaszlányával, Ellie-vel (Sadie Sink).

A TIFF Tribute-díj egy viszonylag új, ám nem kevésbé jelentős kitüntetés a díjátadó szezonban, ugyanis az elmúlt években jelentős Oscar-jelöltek kapták meg. A díj 2019-es bevezetése óta a fesztivál éves gáláján olyan későbbi Oscar-jelöltek és/vagy -győztesek kapták meg, mint Benedict Cumberbatch (A kutya karmai közt), Jessica Chastain (Tammy Faye szemei), Joaquin Phoenix (Joker) és Anthony Hopkins (Az apa).

Egy tavalyi interjúban Fraser így beszélt filmjéről:

Olyan lesz, amilyet még nem láttál. Ennyit tudok csak mondani. A hatalmas, nehéz jelmezem teljesen élethű. Ez biztosan messze áll mindentől, amit valaha csináltam, de hogy ne legyek szemérmes... Tudom, hogy maradandó benyomást fog tenni.

Fraser mellett Sam Mendes rendező és a My Policeman című, szintén bemutatás előtt álló romantikus dráma szereplői – köztük Harry Styles, Emma Corrin, Rupert Everett és mások – is díjat kapnak a TIFF Tribute gálán, szeptember 11-én, vasárnap.

A bálna – amelyben Hong Chau, Samantha Morton és Ty Simpkins is szerepel – világpremierje szeptember elején lesz a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon, majd a szeptember 8-18. között zajló TIFF-en is bemutatják, és még idén bemutatják a mozikban. 

(Forrás: Entertainment Weekly)