Már javában készül a Tőrbe ejtve folytatása

Rian Johnson krimijének második részében természetesen ismét Daniel Craig jópofa magándetektívje áll majd a középpontban.

Elképesztő sztárgárdájával, gyilkos humorával és társadalmi-politikai utalásaival a Star Wars: Az utolsó Jedik rendezőjének klasszikus nyomozós krimije volt a tavalyi (nálunk az idei) év egyik nagy meglepetése. Miután 40 millió dolláros költségvetéséhez képest igen erős jegybevételt hozott (294,5 milliót világszerte), nem csoda, hogy a gyártó stúdió Lionsgate-nél felmerült a folytatás ötlete, és szerencsére Johnson is benne van egy második részben.

A három Golden Globe-ra és egy Oscarra is jelölt alkotás direktora egy hétvégi partin mesélt a dologról a The Hollywood Reporternek: a lapnak elárulta, hogy máris elkezdte fejleszteni a második részt, ami ezúttal is a déli detektív, Benoit Blanc személyére koncentrál. Ram Bergman producer mindehhez azt tette hozzá, hogy szerencsére a karaktert alakító Daniel Craig is benne van a folytatásban, mert nagyon élvezte a figura megformálását.

Johnson minél hamarabb össze akarja hozni a Tőrbe ejtve 2-t: azt reméli, hogy a forgatás még az idén év végén megkezdődhet. Persze ehhez előbb meg kell írnia a forgatókönyvet. Közben pedig vannak elkötelezettségei más irányba is, hiszen ő fogja rendezni a Disney-nél a következő Star Wars trilógiát – habár úgy tűnik, a stúdió a Skywalker kora után akar egy nagyobb szünetet tartani.

Időközben a dolog biztossá is vált, hiszen a Lionsgate vezérigazgatója, Jon Feltheimer egy konferencián hivatalosan is bejelentette a Tőrbe ejtve folytatását. A krimi első részében egyébként Craigen kívül olyan színészek játszottak, mint Jamie Lee Curtis, Don Johnson vagy Chris Evans, de nem valószínű, hogy ők is visszatérnének, mivel Blancnak minden bizonnyal egy új ügyet kell kinyomoznia.


(via Consequence of Sound)