Még 9 iszonyúan kínos szexjelenet a hollywoodi filmekben

Sharon Stone és Sylvester Stallone híres-hírhedt zuhanyzása A speicalistában csak a jéghegy csúcsa: az Alkonyat - Hajnalhasadás, A szürke ötven árnyalata és A mocsárlény visszatér is tartalmazott olyan intim együttlétet, ami láttán a néző inkább becsukta a szemét.

Mivel március 18. „a kínos pillanatok napja”, és a múlt héten nagy sikert aratott olvasóink körében az Íme a filmvilág 5 legkínosabb szexjelenete! című cikkünk, úgy döntöttünk, megmutatunk még néhány hajmeresztően bárgyú szexjelenet a filmvilágból itt a PORT.hu hasábjain. A Looper listája és a szerkesztőség korábbi tékás-mozis élményei alapján következzen tehát 10 újabb megmosolyogtatóan ciki filmrészlet!

Az alábbi filmrészletek a nyugalom megzavarására kifejezetten alkalmas jeleneteket tartalmaznak (nemcsak azért, mert meztelenség van bennük, hanem mert annyira bénák), így a megtekintésük szigorúan csak 18 éven felülieknek ajánlott!

 

1. A mocsárlény visszatér (1989)

Wes Craven 1982-es kultfilmjéhez, a Mocsárlényhez 1989-ben készült egy csapnivaló, filléres folytatás, amelyben a '80-as évek szexszimbóluma, a T.J. Hooker (majd későbbi Melrose Place) ünnepelt sztárja, Heather Locklear romantikázott a természet lágy ölén a címbéli szörnyeteggel. Az egyik ilyen alkalommal láthattuk a mozgókép-történelem egyik legszürreálisabb szexjelenetét... Ugyanis miután az ocsmány, zöld rémség kinövesztett magából egy zöld péniszre(?) hasonlító gyümölcsöt(?), amit ő és a főhősnő, Abby Arcane is megkóstolt, mindketten valamiféle transzcendens révületbe estek. A mocsárlény ekkor már emberi alakban szeretkezett Abbyvel ugyanazon a helyszínen, ahol becuccoztak a furcsa gyümölcstől, majd a furcsa látomás huss, megszűnt, Heather Locklear karaktere pedig bociszemekkel csodálkozott rá, hogy most akkor volt-e itt szex vagy sem.

 

2. A specialista (1994)

Ha az előző cikkünkben keresztre feszítettük Sylvester Stallonét az egyik legjobb filmje, A pusztító (virtuális) szexjelenete miatt, akkor úgy volna tisztességes, hogy most megemlítünk egy olyan produkcióját is, amiben tényleg pocsék erotikus jelenetet produkált. Ez pedig A specialista zuhanyzós jelenete, ahol hiába volt Sly partnere az Elemi ösztön sztárja, Sharon Stone, a fülledten erotikusnak szánt légyottjuk minden volt, csak nem fülledt és erotikus...

 

3. 40 éves szűz (2005)

Ha gonosz lennék, azt is írhatnám, hogy a 40 éves szűz szinte kizárólag csak kínos jelenetekből áll (ideértve a PORT.hun már több cikkben is említett szőrtelenítős részt is, amin persze ma is jót röhög mindenki). A film ugyebár egy csapat sudribunkóról szól (többek között Seth Rogen és Paul Rudd alakításában), akik egy elektronikai üzletben dolgoznak, és elhatározzák, hogy segítenek geek kollégájuknak, Andynek (Steve Carell) megszerezni az első szexuális élményét. Rengeteg béna tanácsot adnak neki, így Andy több katasztrofális randiba is belevág, miközben szép lassan beleszeret egy Trish nevű egyedülálló anyába (Catherine Keener). Andy egyik este egy klubban összefut Beth-tel (Elizabeth Banks), azzal a nővel, akivel korábban a flörtölést gyakorolta egy könyvesboltban. A nő agresszívan próbálja elcsábítani Andyt: egyebek között az övével csapkodja hősünket, aztán a száját harapdálja, majd beinvitálja a fürdőkádba. Végül, mielőtt katasztrofálisan végződne Andy első légyottja, megjelennek a barátai, és kimentik a kínos szituációból.

 

4. A szerv (2009)

Igazából szinte bármelyik vígjáték szexjelenete felkerülhetne erre a listára az Amerikai pitétől kezdve Felkoppintváig, elvégre a vígjátékokban sokszor pont az lényeg, hogy az ágyjelenetek kifejezetten kínosak legyenek, amin a közönség jót nevet. A szerv azonban nem egy szokványos vígjáték, hanem egy akasztófahumorú szatíra. Seth Rogen egy bevásárlóközpont Ronnie nevű biztonsági őrét alakítja benne, aki miközben szatírokat és bolti szarkákat kerget, arról álmodozik, hogy egyszer rendőr lesz belőle, és összejön egy Brandi nevű szőke bombázóval, akit Anna Faris játszik. Amikor végül tényleg összejön az utóbbi, a szexjelenet eléggé kínossá válik, mivel Ronnie ekkor már egy piától teljesen kiütött Brandivel hancúrozik, aki az aktus közben elalszik. Egy poén erejéig persze felébred, és a maga trampli stílusában ráförmed a biztiőrre, hogy ne hagyja abba. Csakhogy egy ponton túl ez már nem is randi így, hanem nemi erőszak, ahol az egyik fél csúnyán kihasználja a másik fél ittasságát. Ma már ilyen jelenet egészen biztosan nem kerülhetne bele egy széles közönségnek szánt vígjátékba, főleg azután, hogy Bill Cosbyt börtönbüntetésre ítélték (majd kiengedték) amiatt, hogy évtizedeken át elkábította és megerőszakolta a vele találkozó nőket.

 

5. Hibrid (2009)

Adrien Brody 2009-es sci-fi horrorja igen sok kérdést vet fel a tudomány, különösen a gyorsan fejlődő géntechnológia erkölcsi és személyes következményeivel kapcsolatban. Brody karaktere, Clive egy génlaborban titokban életképes lényt hoz létre, emberi és állati DNS összekeverésével. Az így megszülető, kisbárányra és kiscsirkére is emlékeztető lény nagyon gyorsan felnő egy fiatal nővé (Delphine Chanéac), aki az óriási szemével és a szárnyaival inkább állat, mintsem ember, Clive azonban nagyon vonzónak találja. Végig nyilvánvaló, hogy a sztori a tudós és a szeretett teremtménye közötti intim aktusba fog kifutni, de ettől még nem lesz kevésbé furcsa, amikor ez valóban megtörténik (az alábbi videóban 3:23-nál). Ráadásul mindez egy pajtában történik, még jobban erősítve a nézőben azt a kellemetlen érzést, hogy a genetikus itt nem is a páciensével, hanem a háziállatával szexel...

 

6. MacGruber (2010)

A MacGruber eredetileg a Saturday Night Live visszatérő szkeccseként indult, és a nálunk is nagy sikerrel vetített MacGyver tévésorozatot parodizálta. Az egyes epizódokban MacGruber (Will Forte) megpróbált kijutni egy bezárt szobából, ahol egy bomba ketyeg, de csak azt használhatta, ami épp a keze ügyébe került - ám ő a druszájával ellentétben mindig kudarcot vallott. Ezek után nem csoda, ha 2010-ben MacGruber egy saját filmet is kapott, amelyben ki lehetett röhögni a 80-as évek túlzó akciófilmjeit. A moziváltozatban azonban volt egy igen furcsa rész, amikor MacGruber elkezd szeretkezni a menyasszonyi ruhát viselő feleségével, Casey-vel (Maya Rudolph). A kedves ara ugyanis már évekkel ezelőtt elhunyt... Így a néző egy másik kameraszögre váltva már csak a csupasz fenekű MacGrubert látja, amint egy temetőben ácsorog az éjszaka közepén, és morogva liheg, mint valami kanos farkasember, miközben megbámulja egy sírásó.

 

7. Alkonyat - Hajnalhasadás I. rész (2011)

A könyv egyik előnye a filmmel szemben, hogy a varázslatos jelenetek az olvasó képzeletére vannak bízva. Egy rendezőnek azonban ezzel szemben valósághűen kell bemutatnia a dolgokat, a színészeknek pedig meggyőzően kell alakítania egy olyan jelenetben is, amely nem feltétlenül felel meg a valóságnak. Ezért is volt nagy bajban Robert Pattinson és Kristen Stewart akkor, amikor a 2011-es Alkonyat - Hajnalhasadás I. részben sor került a rajongók által várva várt intim együttlétre Bella, az emberlány és Edward, a vámpírfiú között. Csakhogy amíg Stephenie Meyer a regényben elintézte a szexjelenetet annyival, hogy ez egy „nem evilági, transzcendens élmény, ami jobb szex volt, mint amit valaha is el tudnánk képzelni”, filmben az ilyesmit nehezen lehet jól átadni. Nem csoda, ha a jelenet forgatását maga a színésznő is gyötrelemként írta le utólag, pedig akkoriban Robert Pattinson nemcsak a vásznon volt a nagy szerelme, hanem a való életben is.

 

8. Az élet habzsolva jó (2013)

Miles Teller és Shailene Woodley mindketten kiváló színészek, a 2013-as Az élet habzsolva jó pedig egy abszolút szerethető, fiatalokról szóló romkom. A probléma itt igazából azzal van, hogy a készítők a botladozásokkal teli tinédzserévekből megmutatták a hálószobában zajló, első légyottot is – a néző pedig alighanem soha korábban nem érzett még ennyire kínosan hosszúnak 4 percet. A kuncogás, az idegesség, valamint a jelenet szinte tapintható közelsége annyira ártatlan és valóságos, hogy szinte már úgy érzi az ember, nem is kellene szem- és fültanú lenni egy ilyen intim pillanatban...

 

9. A szürke ötven árnyalata (2015)

Kevés film kapott akkora megvetést a kritikusoktól, ugyanakkor akkora elismerést a rajongóktól, mint A szürke ötven árnyalata. A történetet épp ezért ma már mindenki ismeri: Anastasia, a szűzies, szürke kisegér (Dakota Johnson) perverz szado-mazo amazonná változik át egy Christian nevű szexragadozó (Jamie Dornan) karmai között, akinek csak azért néznek el mindent, mert egy jóképű milliárdos. A 2015-ös filmváltozat minden egyes szexjelenete egyre nevetségesebb, majd elérkezik a csúcspont, amikor Anastasia kiborul, mert Christian túl keményen fenekeli... Mindez egy olyan „játszószobában” történik, ami úgy néz ki, mintha a hírhedt londoni Tower másolata volna, csupa olyan kampóval, ostorral, lánccal és mindenféle középkori kínzóeszközzel, amelyektől Anastasiának addig nem lett semmi baja.