Megdőlni látszik a Mátrix 4 = John Wick 4 konteó!

Eltolták egy évvel a John Wick premierdátumát, ami eddig ugyanakkor volt, mint a Mátrix 4 bemutatója.

Hónapok óta kering a neten az a konteó, miszerint John Wick csak egy pixelhalom a Mátrix mesterséges világában, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a Mátrix 4 és a John Wick 4 is 2021. május 21-én kerül a mozikba! Ráadásul ugye az új Mátrix-film előkészületeit is a John Wick rendezője, Chad Stahelski kotyogta el először a sajtóban, aki amúgy Keanu Reeves országos cimborája és a sosem öregedő filmsztár dublőre a Mátrix-trilógia óta.

Nos, a konteó legfőbb bizonyítékát most maga Chad Stahelski döntötte le a porba!

A John Wick 4 premierjét ugyanis (a hivatalos indoklás szerint a világméretű koronavírus-járvány miatt) váratlanul elhalasztották 2021. május 21-ről 2022. május 27-re, mivel még el sem kezdődött a forgatása. Így a nézők már biztosan nem fognak tudni meglepetten ugyanarra a filmre beülni jövő ilyenkor. Chad Stahelski, aki mezei kaszkadőrből küzdötte fel magát mára az egyik legsikeresebb akciófilmes rendezővé, így kommentálta a történéseket a Collidernek adott interjújában:

[A „Keanu Reeves-nap”] egy minden szinten elcs*szett dolog volt. A szálak összekuszálódtak a stúdiók között, és valaki félreértésből belengette, hogy ugyanakkor jön ki a két film. A John Wick folytatására (amit most már nevezhetünk akár franchise-nak is), hatással van a világjárvány, így nem tudom megmondani a következő rész premierdátumát. A Mátrix 4 pont négy hete forgott, amikor ez az egész történt. Keanunak tehát először meg kell csinálnia a Mátrix 4-es kötelezettségeit, ami elég komoly dolog, és szerintem mi majd úgy az év vége felé kapjuk meg őt. Akkor talán meg is tudjuk kezdeni az előkészületeket [a John Wick 4 forgatásához]... Premierdátum? Ki tudna ilyesmit most pontosan mondani?

Ahogy azt korábban mi is megírtuk itt a Port.hun, a koronavírus-járvány váratlan, robbanásszerű európai elterjedése miatt el sem indult a Mátrix 4 idén tavaszra tervezett németországi forgatása, ami alaposan fel is adta a leckét az ottani filmipari szakembereknek, akik már előre berendezkedtek a Babelsberg studóban Lana Wachowski blocbusterének fogadására. Azt, hogy a produkció hol, mikor és mennyiből fog újraindulni, vagy hogy a német szervizcég filmesei kapnak-e kárpótlást a Warner stúdiótól az elmaradt forgatás miatt, egyelőre nem tudni. (via The Independent & Uproxx)