Megtalálták a Marvel-univerzum történetének legnagyobb bakiját

Emellett beigazolódhat a Marvel főgonoszával kapcsolatos rajongói elmélet is. SPOILER!

 

Felkerült a Bosszúállók: Végjáték egy törölt jelenete a Disney+-ra, amely bebizonyíthatja, hogy egy népszerű elmélet a tömeggyilkos Thanosról végig igaz volt. A jelenetben Hulk (Mark Ruffalo) és az Ősmágus (Tilda Swinton) közötti beszélgetés alternatív változatát láthatjuk, amelyben Swinton karaktere közli Hulkkal, hogy a Végtelenség Kövének eltávolítása új idővonalat hoz létre. Ezután azonban elárul valamit, ami a filmből kimaradt - hogy ő már használta az Időkövet, hogy láthassa, mi lesz a saját halála után. És ekkor közli csak úgy mellékesen, hogy Thanos pusztító csettintése, amely az univerzum felét eltörölte, valójában egyetlen embert sem ölt meg. Az Ősmágus magyarázata szerint Thanos, ahelyett hogy megölte volna az embereket, inkább ki akarta őket törölni a létezésből, és ez teszi lehetővé az esetleges feltámadásukat.

Ez megmagyarázza, hogy Scarlett Johansson Fekete Özvegyét miért nem lehetett feltámasztani (ő valóban meghalt, ahogy azt eddig is tudtuk), de előrevetíti azt is, hogy mi várhat a hősökre a jövőben:

Thanos még mindig életben van.

A Bosszúállók: Végjáték azzal ért véget, hogy Tony Stark csettintett az ujjaival, és eltörölte Thanost és a seregét, hasonlóan ahhoz, ahogy Thanos a Bosszúállók felét is kiirtotta. Ha mindazok, akiket Thanos kitörölt a létezésből, „feltámadhatnak”, akkor bizonyára Thanos is visszatérhet.

Hogy a stúdió íróinak vannak-e ilyen tervei, azt egyelőre nem tudjuk, de Kevin Feige és a többi Marvel-főnök nyilván örül, hogy akár Thanost is visszahozhatják, ha nincs jobb ötletük.

 

A Bosszúállók: Végtelen háborúról pedig eközben kiderült, hogy a rendezők és írók, Christopher Markus és Stephen McFeely valószínűleg az MCU legnagyobb bakiját követték el benne.

A kérdéses jelenetben Ebony Maw (Tom Vaughan-Lawlor) és Thanos (Josh Brolin) karakterei szerepelnek. Miután átadja a Tesseractot Thanosnak, aki már birtokolja az Erőkövet, Maw így szól:

Alázatos személyem meghajol nagyságod előtt. Soha egyetlen más lénynek sem volt még annyi hatalma, hogy nem egy, hanem két Végtelen Kővel is rendelkezzen."

A rajongók gyorsan felhívták a figyelmet arra, hogy Loki (Tom Hiddleston) a 2012-es Bosszúállókban már két Végtelen követ megkaparintott – és ezt a tényt Maw és Thanos is tudhatta.

A film íróit azonban megvédték a Redditen, az egyik rajongó azzal érvelt, hogy bár Loki birtokolta a köveket, nem "valódi formában használta őket", mások pedig azt állították, hogy Maw nem tényközlést, hanem csak egy feltételezést tett.

 

Via: The Independent