Menekülnek a nézők Demi Moore sokkoló filmjéről, mégis könnyen kultfilmmé válhat

A Demi Moore és Margaret Qualley főszereplésével készült A szer című testhorror igencsak megosztó alkotás. Vannak, akik rajonganak érte, mások fejvesztve menekülnek előle.

A Coralie Fargeat által rendezett A szer az idei Cannes-i Filmfesztivál egyik legnagyobb sikere volt, de már ekkor tudni lehetett, hogy ellentmondásos alkotásról van szó. A Demi Moore főszereplésével készült film egy idősödő hollywoodi sztárt követ nyomon, aki feketepiaci drogot vesz be, hogy megalkossa magának egy fiatalabb verziót, akit Margaret Qualley alakít. Ők ketten valójában egy személynek számítanak, a tudatuk közös, de egyszerre csak az egyikük teste lehet aktív, és hetente váltaniuk kell egymást. A film itthon is moziforgalmazásba kerül, október 10-tól kezdik vetíteni.

Forrás: ADS Service

 

Az izgalmas alaphelyzet és a két színésznő egy sor olyan nézőt a mozikba, akik nyilvánvalóan nem voltak felkészülve arra, hogy a cselekmény milyen szélsőséges fordulatokat vesz majd. A film megtekintése után egy mozilátogató ezt írta: „A szer tegnap esti vetítéséről egy csomóan mentek ki, ami nem történik meg gyakran.” Egy másik ezt írta: „Egy rakás néző ment ki a film esti vetítéséről. Ez egyik legerőszakosabb film, amit valaha láttam.” Egy ember hozzátette:

„Több ezer filmet láttam már, és engem nagyon nehéz megdöbbenteni, de ez egy teljesen elmebeteg. A szerhez gyomor kell – egy csomóan távoztak a moziból – de esélyes, hogy hamar kultfilm lesz belőle."

 

Azokat, akik végigülték a filmet, szintén megrázta az élmény. Egy X/Twitter-felhasználó számolt be a következőről: „Miután A szer véget ért, az egész mozi néma és mozdulatlan maradt, ahogy ment le a stáblista, valaki hangosan megkérdezte: Mindenki jól van? – mire a választ egy hangos, egyhangú NEM volt. A távozók fontos élményről maradtak le, mert az utolsó 30 percben a moziban évek óta bemutatott legmerészebb jelenetek szerepelnek – amit Cannes-ban a telt házas előadáson megtapsolt a közönség.

Kritikánk a filmről:

Az év legsokkolóbb filmjében tárulkozik ki teljesen Demi Moore

Láttuk Cannes-ban a The Substance-t, amiben Demi Moore és Margaret Qualley is kivetkőzik magából – a szó minden értelmében. Kritika.

Tovább

 

(via Independent)