Mi lett mára a Reszkessetek, betörők! gyereksztárjaiból?

Így néznek ki 27 év után a legtöbbször ismételt film cuki, vagy épp irritáló szereplői. Van köztük exdrogos, sorozatsztár, filmes technikus, élsportoló és bluesénekes is.

Nincs karácsony kevin nélkül! Igaz, idén nem az RTL Klub, hanem a TV2 adja le itthon minden idők legtöbbször ismételt családi vígjátékát, amiben egy egyedül hagyott kisfiú forró vasalóval, mérges pókkal és egyéb kínzóeszközökkel terrorizál két szerencsétlen bűnözőt. Na de mi lett az 1990-es Reszkessetek, betörők! bűbájos (vagy épp hihetetlenül irritáló) gyerekszereplőivel az elmúlt 27 évben? Megmutatjuk!

Macaulay Culkin

A 37 éves Macaulay Culkin a '90-es évek emblematikus gyereksztárja volt, aki az 1990-es Reszkessetek, betörők!-ért még csak 100 ezer dollárért terrorizálta a Vizes Bandát, az 1992-es Reszkessetek betörők! 2-ért viszont már 4,5 milliós sztárgázsit kapott. Az 1994-es Palira vettem a papát! és a szintén '94-es Richie Rich - Rosszcsont beforr főszerepét ennél is többért, 8-8 millióért vállalta el, ám ahogy kamaszodni kezdett, és elvesztette a komisz kisfiús imidzsét, a szerepajánlatok is elmaradoztak. A 2000-es évektől többször is megpróbálkozott ugyan a nagy visszatéréssel (Party szörnyek, A királyság, The Jim Gaffigan Show, stb.), de leginkább csak olyanok miatt tudott bekerülni a médiába, hogy letartóztatták gyorshajtás és marihuánafogyasztás miatt, vagy hogy 2011-ben, 9 év után szakított Mila Kunis színésznővel. 

Fotó: Astrid Stawiarz / Stringer / Getty Images

 

Angela Goethals

A 40 éves színésznő Kevin fiatalabbik nővérét, Linnie-t alakította. Macaulay Culkinnal már az 1988-as Rocket Gibraltár című filmben is együtt szerepelt, és a mai napig is egész jól eléldegél színésznőként. Legnagyobb dobásai a Tom Cruise-féle Jerry Maguire - A nagy hátraarc, Ben Affleck Ütközéspontja és a kultikus 24 tévésorozat voltak.

Fotó: Jean-Paul Aussenard / Contributor / Getty Images

 

Devin Ratray

Kevin bátyja, Buzz McCallister egy igazi iskola réme-típusú, nagydarab tahó volt: folyton terrorizálta a kicsiket, rémmeséket mesélt nekik a Hólapátos Hentes nevű gyilkosról, a szobájában pedig egy madárpók is volt a sok Playboy mellett. A karaktert alakító Devin Ratry már a Reszkessetek, betörők! 1-2 előtt is veterán sorozatszínésznek számított, és ma, 40 évesen is ebből él (Harmadik műszak, A férjem védelmében, Sherlock és Watson, Mosaic, stb.). Komolyabb filmje a két ismert klasszikuson kívül csak a Dennis, a komisz és a Bruce Willis-féle Hasonmás volt.

Fotó: Janette Pellegrini / Stringer / Getty Images

 

Hillary Wolf

Hillary Wolf, aki ma már 40 éves, Kevin nővérét, Megant alakította mindkét részben. Gyerekszínész kollégáitól eltérően azonban a Reszkessetek, betörők! 2 után nem forgatott több filmet, inkább versenyszerűen dzsúdózni kezdett. 1996-ban és 2000-ben is az Egyesült Államok színeiben indult az olimpián, de Atlantában és Sydney-ben sem szerzett érmet.

Fotó: Andy Lyons / Staff / Getty Images

 

Michael C. Maronna

Egykori gyerekszínész kollégáihoz hasonlóan a Kevin fiútestvérét alakító Michael Maronna is idén töltötte be a negyvenet. A Reszkessetek, betörők 1-2 után szerepelt ugyan egy-két hollywoodi produkcióban (Szívek szállodája, 40 nap és 40 éjszaka), de 1997-től, 20 évesen már a kamera másik oldalán dolgozott villanyszerelő technikusként. Mostanra egész korrekt kis filmográfiája lett: szerepel rajta többek között a Két kopper, a Hupikék törpikék, a Hogyan lopjunk felhőkarcolót, a Men In Black 3 valamint a Sherlock és Watson tévésorozat is.

Fotó: Rick Kern / Contributor / Getty Images

 

Senta Moses

Az 1973-as születésű Senta Moses is túl volt már jópár filmen, amikor megkapta Kevin unokanővére, Tracy McCallister szerepét. A Reszkessetek, betörők! óta rengeteg tévésorozatban feltűnt epizódszereplőként (N.C.I.S., Simlis spinék, Szellemekkel suttogó, Scream Queen, Ikercsajok), de stábfotósként is kipróbálta magát a Day After Day forgatásán.

Forrás: Michael Tullberg / Contributor / Getty Images

 

Kristin Minter

Kevin legidősebb unokatestvérét, a garbós Heather McCallistert az 52 éves Kristin Minter alakította. Ő már a '90-es években is veterán színésznőnek számított a Living Dollsé és az Outsiders című sorozatokkal, és néhány ZS-kategóriás mozifilmes kitérő után (Vanilla Ice csaja volt az Ice Baby-ben) meg is maradt is a tévésorozatoknál. A Vészhelyzetben ő volt a dögös recepciós, de felbukkant egy-egy Hegylakó-, Helyszínelők-, Kés/alatt- és A mentalista-epizódban is, de a Halo 2 videojátékban is az ő hangján szólalt meg az egyik szereplő.

Forrás: Jason LaVeris / Contributor / Getty Images

 

Kieran Culkin

Macaulay Culkin és az öccse, Kieran között csak két év van, és bár mindketten ugyanúgy szerepeltek a Reszkessetek, betörők! 1-2-ben, Kierannak nem sikerült dollármilliókat kereső tinisztárként berobbannia – viszont a mai napig forgat. 27 évvel ezelőtt ő volt Kevin SZTK-szemüveges unokatestvére, a kólafüggő Fuller, és nagyjából a mai napig ugyanezt a geek okostojás karaktert hozza minden filmjében. A 2002-es Minden jöhet-ért kapott egy rakás díjat, ő volt a Scott Pilgrim a világ ellen egyik főszereplője, de felbukkant a Fargo sorozatverziójában is. Bátyjához hasonlóan ő sem átlagos csajokkal járt: 2010 és 2011 között Emma Stone volt a barátnője.

Fotó: Monica Schipper / Contributor / Getty Images

 

Diana Rein

A 41 éves Diana Rein Kevin unokatestvérét, Fuller nővérét, Sondra McCallistert alakította mindkét részben. A többi gyerekszínésztől eltérően viszont nem maradt Hollywoodban másodvonalbeli filmes-tévés mellékszereplőnek: láthattuk ugyan a Dennis, a komiszban és a Pokoli szolgálatban is, a Reszkessetek, betörők! 1-2-vel szerzett ismertségét inkább egy sikeres blues zenészi karrierre konvertálta át. Itt bele is lehet hallgatni a nótáiba, egész jók!